Cartofi noi cu maioneza de usturoi si marar

Am facut acesta garnitura prin primavara cand de-abia iesisera cartofii noi, cand usturoiul era verde iar mararul proaspat si crud.......................ei, vedeti de ce-mi place mie aceasta perioada a anului?
Ingrediente
1/2 kg cartofi noi
ulei de masline
1 capatana de usturoi
2-3 frunze de usturoi verde
otet de mere si miere
1 lingurita cu mustar iute
sare
Mod de preparare
Curatam, spalam si apoi taiem cartofii(eu am avut niste cartofi mai mici si i-am taiat jumatati).Ungem tigaia Dry-Cooker cu putin ulei , o lasam sa se incinga si apoi punem cartofii in ea.Acoperim cu capacul si lasam la foc mic pana cand acesti sunt bine facuti si rumeniti.In timp ce cartofii sunt pe foc pregatim maioneza de usturoi:curatam usturoiul, il zdrobim si il punem intr-un bol .Adaugam putina sare peste usturoi, amestecam bine si apoi turnam treptat ulei amestecand continuu .Punem ulei in functie de cantitatea dorita de maioneza.La final adaugam pe rand si apoi amestecam o lingurita de otet din mere si miere si o lingurita de mustar iute.
Cand cartofii sunt gata facuti ii scoatem pe un platou ii saram dupa gust, ii stropim cu sosul de maioneza si apoi presaram mararul si frunzele de usturoi taiate marunt.
Servim ca atare sau drept garnitura.
Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Foarte tare imi plac...n-am tigaie minunata dar ii probez la tigaia normala...pupicei!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru mine ar fi un fel de mancare complet dar cred ca partea carnivora a familiei mele i-ar prefera drept garnitura.oricum sunt foarte tentanti.n-am dry cooker dar ma gandeam la un moment dat sa-mi iau.aici e cam scumpa tigaia asta,merita banii?pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Ruxy, merge si la tigaia obisnuita si eu tot asa ii faceam pana sa-mi cumpar aceasta tigaie.Pupicei si de la mine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarah si eu ca si tine si George ca si sotul tau.............hihihi.
    Da merita sa-ti iei aceasta tigaie mai ales ca nu folosesti ulei decat pentru uns deci foooooooooooooooooooooooarte putin.Deci si economie la bani dar si mai sanatos.Eu am dat pe tigaia mea (este din ceramica pe interior)in jur de 2 milioane parca.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes