Pui in crusta crocanta si sos de rosii

Luna aceasta PROVOCAREA LUNII AUGUST "DULCE ROMANIE"2011este gazduita de blogul lui gaby_d .pe care marea majoritate il cunosc si asta datorita bunaciunilor pe care  le intalnim aici.Imi este drag atat blogul ,pentru ca aici gasesti  de-de-toate ,dar imi este draga si persoana care i-a dat nastere acestui blog.Asa incat nu am putut refuza invitatia de a participa la provocarea acestei luni mai ales ca tema aleasa este una pe placul meu............si anume:puiul si prunele.Deocamdata ma opresc la o reteta de pui.Este oare cineva caruia sa nu ii placa puiul?............nu cred,mai ales ca exista atatea variante de preparat.Si iata la ce m-am gandit eu........si sper sa fie si pe placul vostru.
Va invit si pe voi sa participati la aceasta provocare , cu siguranta va fi una reusita si interesanta.................mai multe detalii gasiti aici
Ideal pentru un pranz de duminica sau pentru o cina in doi la lumina lumanarilor dar si pentru musafiri.




Ingrediente
un pui
2 fire de ceapa verde
ulei de masline
un pahar cu vin alb sec
2 rosii
1 cana suc de rosii
boia de ardei
piper boabe
patrunjel verde
sare,piper
Pentru amestecul crocant
o mana de fulgi de porumb
1 lingura cu mustar iute
2-3 linguri de parmezan ras
1 ou
1 felie de paine
lapte
marar verde
sare
Mod de preparare
Curatam, spalam si apoi taiem puiul pe jumatate numai in zona pieptului (se poate lasa si intreg dar eu am preferat asa, mi s-a parut  ca se aseaza mai bine in vasul in care l-am bagat la cuptor).Condimentam puiul cu sare,piper macinat si boia.Asezam puiul intr-o tava dupa cum se vede in poza  , il stropim cu cateva picaturi de ulei de masline, turnam vinul,adaugam cateva boabe de piper , rupem bucatati mai mari ceapa verde si o asezam in vas peste pui.

Dam la cuptor si tinem pana cand puiul este pe jumatate facut.

Scoatem tava cu puiul din cuptor si adaugam rosiile decojite si taiate cubulete mici si sucul de rosii.
In timp ce puiul este la cuptor "confectionam" amestecul crocant::inmuiem paine in lapte(cateva linguri de lapte) si o lasam circa 5 min. dupa care o stoarcem si o amestecam pe rand cu fulgii de porumb,mustarul,parmezanul ras,oul si mararul.Condimentam cu sare,amestecam bine cu ajutorul unei linguri si apoi acoperim puiul cu acest amestec.
Dam iarasi la cuptor si mai lasam circa 20-25 min. pana cand puiul este bine facut iar crusta prinde
 o culoare aurie.Scoatem tava din cuptor si asezam puiul pe un platou iar sosul il punem intr-o sosiera si il servim alaturi de pui.Asezonam cu patrunjel verde.

Pofta buna!

25 comentarii:

  1. Te astept la masa Alexandrina.
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta reteta ta,arata foarte bine!Pupici si-o duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bun trebuie sa fie,imi place ca are crusta crocanta !
    O duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. O duminica frumoasa si tie draga Flory!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mimmi, intradevar tare buna aceasta crusta.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata,si eu sunt rupta de foame,nu am papat nimic astazi.,am fost cu treburi.Pup si o zi minunata sa ai.Multumesc de vizita si te mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  7. LA MULTI ANI, sanatate, fericire si tot ce-ti doresti alaturi de cei dragi !

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani sanatosi si frumosi,Maria!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mimmi si mie imi place aceasta crusta.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Dia si eu multumesc de vizita si comentariu.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pupici si tie Teo si multumesc de urari!

    RăspundețiȘtergere
  12. nu este coooorect!!!!!arata asa de bineee!!!! si l ai mancat fala mineee!!! leaooooo!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes