Crap in crusta de susan

Crocant si tare bun!


Ingrediente
6 portii de crap
zeama de la o lamaie
susan
2 oua
faina
ulei pentru prajit
sare
piper macinat
Mod de preparare
Eu am avut un crap la peste 3 kg pe care l-am taiat bucati.Capul si coada le-am pastrat pentru o ciorbica iar restul bucatilor le-am "confectionat" asa cum v-eti vedea.
Spalam bucatile de peste ,le lasam la scurs si apoi le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare si piper.Le lasam putin sa se odihneasca ........de parca ar fi obosite.......hihihi.....timp in care ne ocupam de "imbracamintea" pestelui.
Deci.....facem un aluat de pane....intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale si apoi adaugam treptat faina pana cand obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai tari.Adaugam putina apa minerala sau chiar apa rece si amestecam bine.Pe o farfurioara punem semintele de susan.
Mai departe....dam fiecare bucata de peste prin amestecul de ou si faina si apoi tavalim prin susan.Scuturam bucatile de peste pentru a indeparta excesul de susan si punem la prajit in tigaie in ulei incins.Lasam la prajit si cand pe o parte este bine facut si frumos rumenit intoarcem si pe partea cealalta.
Scoatem bucatile de peste pe un prosop absorbant iar apoi servim cald acompaniat de o garnitura .....eu am preferat o garnitura de cartofi natur cu sos de rosii si capere.Bun,bun,bun.............va astept la masa pe toti cei care saliveaza la peste.........hihihi.
Pofta buna!

20 comentarii:

  1. Vin acum! Imi place cum arata si nici n-am mai mancat peste proaspat de mult.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Maria imi ploua in gura! Numai bunatati faci!! Sunt innebunita dupa crap, dar maxim dupa crusta asta!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare bine arata in crusta!!!Ai vreo balta prin apropiere?:)Vin si eu cu undita:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mananci mai mult peste decat mine!Si pregatit super!

    RăspundețiȘtergere
  5. Crap in haine de sarbatoare! Am venit la masa, ma primesti? Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Fain arata, da cu vizichele ce ai facut?:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamne cat de bun trebuie sa fie artista mea draga! Te imbratisez si speeer ca mi-ai oprit si mie o portioara...asa macar sa gust! Seara minunata ca tine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu, care sunt si pescarita, iti dau nota 10. Se pune in loc de felicitari si asa mai departe. Alea sunt incluse in nota, Medi. Cu mare bucurie iti ofer un premiu. De ce? Pentru ca si eu nu am mai primit unul de multa vreme si am simtit nevoia sa fiu in asentimentul inscriptiei de pe premiu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Madutz..vrei..nu vrei..:))ai un premiu la mine pe blog :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Mari, prefer pestele proaspat dar nu-l refuz nici pe cel congelat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Antonina si mie imi place aceasta crusta si merge foarte bine si la carnea de porc,pui.

    RăspundețiȘtergere
  12. Da Licuta este Metro....hihihi.Imi place foarte mult pestele si cel putin o data pe saptamana prepar ceva.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Teo,asa cum i-m spus si Licutei ,cam o data pe saptamana.Acuma s-au adunat mai multe retete si p[robabil din cauza asta crezi ca asi manca mai mult decat tine.....hihihi.
    Seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  14. Cum sa nu te primesc Corina?....dar o iei si pe cea mica cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  15. Aziz, ce spirit de observatie ai....hahaha.

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc pentru cuvintele frumoase draga si scumpa mea Ruxy!Si ca de fiecare data si acuma portia ta este pusa la loc sigur.
    Seara frumoasa sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  17. Daaaaaaaaaaaaaaaaa,stiu ca esti pescarita Elena.Cu mare drag primesc premiul de la tine,deja am facut postare cu el.Multumesc din suflet,sincera sa fiu m-a emotionat gestul tau.
    Te pup si seara buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Gaby,il vreau si il ridic cu drag mai ales ca este din partea ta.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes