Papricas cu cartofi

E miercuri..........e zi de post........ce sa fac,ce sa fac?..............si luminita s-a aprins............eeeeeeeeeee, voi face papricas!
Deci,eu l-am facut de post dar poate fi imbunatatit cu carne de pui , vita sau chiar porc.


Ingrediente
7-8 cartofi
2 cepe
4 rosii
2 ardei kapia
1 morcov
2 lingurite boia dulce
2-3 frunze de dafin
ulei
2-3 linguri pasta de rosii
patrunjel verde
sare
piper macinat
Mod de preparare
Taiem ceapa marunt ,ardeiul fasii mai mari si morcovul rondele.Intr-o tigaie mai inalta in care incingem niste ulei  punem la calit toate aceste legume.In  timp ce calim legumele ne ocupam de rosii.................le decojim ,le taiem marunt si apoi le adaugam si pe ele in tigaie.Condimentam cu sare si piper,adaugam boiaua ,frunzele de dafin si o cana cu apa Amestecam  ,acoperim cu un capac si lasam la fiert circa 10 min.Intre timp curatam cartofii, ii spalam , ii taiem in bucati mai mari dupa care ii adaugam si pe ei in tigaie.Acoperim totul cu apa si potrivim de sare si piper.Dupa circa 10 min adaugam si bulionul si lasam apoi sa scada sosul.
Am servit asezonat cu patrunjel verde si castraveciori murati.

Va astept la masa si va doresc pofta buna!

12 comentarii:

  1. O nebunieeeeeee....waw ce bun trebuie sa fie !
    Arata dumnezeiesc de bine.
    La noi se pune in el - cand nu e post - carnati putin afumat...apoi sa te tii sa nu mananci !
    Te tzuc Medi si....merg sa mananc o gogoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. mmm...ce bine arata!faptul ca l-ai imbunatatit il face si mai gustos dar....nu mai e de post....hahaha

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicioasa mancare, de cand n-am mai facut asa ceva...mi-ai facut o pofta de zile mari ;) Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate Sidonia.............afumatura da un gust minunat la mancare.Vreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeau si eu o gogosica.....doua chiar.........hihihi.
    O zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  5. Diana,multumesc pentru comentariu.................ma bucura vizita ta.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Paula si eu fac destul de rar ,in special iarna .
    Pup si imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bun si aspectuos. Nu am mai facut de mult. Cu prima ocazie (cand se termina ce am acum!) fac si eu. Multumesc Medi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu multumesc de vizita si comentariu Doina G.
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si azi e post Medy! M-as inscrie la o portie!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes