Jumari de porc

Bomba calorica,asa-i?.................dar o data'n an merge!!!
Mie ,jumarile de porc imi plac sa fie impanate cu putina carnita asa ca am folosit  niste piept de porc grozav de frumos , pe gustul meu adica.Nu-i cine stie ce filozofie sa prepari  jumari ,numai ca trebuie sa fii atenta sa amesteci din cand in cand astfel incat sa nu se prinda.Si inca ceva.............minunat este sa le facem in vas de tuci.

Ingrediente
3 kg piept de porc
sare
o cana cu apa
Mod de preparare
Taiem pieptul de porc in cubulete potrivite si le punem intr-un tuci pe foc.Adaugam o cana cu apa si acoperim cu un capac.Lasam la inabusit circa 10 min dupa care luam capacul si lasam la prajit.Din cand in cand amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn astfel incat sa nu se prinda.
Asa cum am spus mie imi plac mai prajite ,altora in schimb le plac mai moi.Timpul de prajire deci depinde de fiecare in parte.Gustam si cand consideram ca este pe placul nostru oprim focul.Cu ajutorul unei spumiere scoatem jumarile intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.Cand sunt bine scurse le punem intr-un vas, presaram sare pe ele si................gata..........poftiti la jumari!Sunt delicioase acompaniate de o ceapa rosie sparta.
Grasimea rezultata in urma prajirii se strecoara  si se pune intr-un borcan pentru solidificare.

Va invit la jumari!

20 comentarii:

  1. Ei cateodata mai trebuie si de astea,oricum eu m-am ghiftuit in sezonul asta ca o haplea din porcarii,,,,,,,,nu mai conteaza,sanatate sa avem,,,,,,Iti doresc Un an nou plin cu sanatate,iubire,intelegere si respect!!!!Te pup cu mare drag!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela eu sunt convinsa ca marea majoritate in perioada asta a mancat de-de-toate..........si cum spui tu.............important este sa fim sanatosi.
      Multumesc pentru urari..............toate cele bune si tie!

      Ștergere
  2. Mmm, cu varza calita sau o fasolica sunt grozave!!!Yummy!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Te-am selectat pentru blogul anului 2012... http://dumitrufelicia.blogspot.ro/2012/12/iata-ca-si-blogul-de-care-ma-ocup.html
    La multi ani!... Un An Nou mai bun, cu multe bucurii si impliniri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc...................multumesc de 2 ori.............o data pentru nominalizare si o data pentru urari!
      Pup si imbratisez cu mare drag!

      Ștergere
  4. Intra te rog la mine pe blog pentru ca te-am nominalizat la "Blogul anului 2012 ".
    Mult succes si An nou fericit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow...............o alta nominalizare..........a patra!
      Multumesc scumpa mea "vecina"
      An Nou cu toate bune !

      Ștergere
  5. LA MULŢI ANI! Multă sănătate şi fericire alături de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani cu sanatate, rabdare si dragoste!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos,Ana!
      Toate cele bune si tie in noul an!

      Ștergere
  8. La Multi Ani fericiti si plini de realizari!!!
    Te-am nominalizat ptr blogul anului 2012. Te astept la mine sa vezi despre ce-i vb.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti o scumpa...........multumesc frumos pentru tot!

      Ștergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes