Pe Champs Elysees de la Arcul de Triumf pana la Place de la Concorde

Nimeni nu poate trece prin Paris fara a vedea celebrul Arc de Triumf construit in Piata Charles de Gaulle, la capatul vestic al bulevardului Champs-Elysees. Arcul a fost construit in onoarea eroilor luptatori francezi si adaposteste si Mormantul Soldatului Necunoscut.
Arcul de Triumf a fost conceput de catre arhitectul  Jean Chalgrin in anul 1806 dupa victoria lui Napoleon I de la Austerlitz.
Arcul de Triumf are o inaltime de 51 metri si o latime de 45 metri fiind al doilea arc ca marime din lume dupa unul putin mai mare construit in Coreea.










In visele mele a existat intotdeauna dorinta de a ma plimba pe Champs Elysees.Si iata ca in vara aceasta visul a devenit realitate.
Bulevardul porneste din piata Charles de Gaulle(unde se afla Arcul de Triumf) si se sfarseste  in Place de la Concorde.
Acest bulevard este considerat ca fiind cel mai frumos din lume.
De-a lungul bulevardului ,atat pe dreapta cat si pe stanga v-om gasi magazine luxoase,cafenele,cinematografe.
Pe locul actualului vestit bulevard pana in anul 1616 au fost campuri.









Este  trecut de ora 23 ..........eram obosite ,picioarele ne erau umflate .......nu ne dam batute insa............ ne indreptam catre Place de la Concorde.
Inainte de a ajunge in Place de la Concorde ne asezam pe o banca sa ne odihnim picioarele......................in fata noastra o taraba cu de de toate....................Elena a vrut o clatita,eu o cafea.Vanzatorul ,un tip foarte simpatic a invitat-o pe Elena sa vada si chiar sa ajute la "confectionarea" clatitei.Drept recompensa a primit o acadea.

Ajungen in Place de la Concorde
Place de la Concorde este cea mai mare piata din Paris si a doua ca marime din Franta dupa Place des Quinconces din Bordeaux.Se afla  la capatul estic al bulevardului Champs-Elysees si separa gradinile Tuileries de bulevardul Champs-Elysees.
A fost construita intre anii 1755 si 1775 dupa proiectul arhitectului Ange Gabriel.Aici a fost amplasata statuia lui   Ludovic al XV-lea.
In anul 1792 piata a fost transformata in Piata Revolutiei avand in centru o ghilotina. Aici  au fost executate peste 1000 de persoane  printre care regele Ludovic al XVI-lea si Maria Antoaneta.
 Numele de Place de la Concorde simbolizeaza sfarsitul unei ere a suferintei si speranta pentru un viitor mai bun.
In centrul pietei exista un obelisc ..............obeliscul Luxor  ridicat in locul ghilotinei  in anul 1833.
El are o inaltime de 23 m, o vechime de peste 3300 de ani si a fost adus de la templul Luxor ca dar al Egiptului pentru Franta.
In piata Concordiei mai exista doua fantani si opt statui ce reprezinta orasele Frantei.Lille, Strasbourg, Lyon, Marseille, Bordeaux, Nantes, Brest si Rouen.






  Obeliscul Luxor!
  De aici,din piata se poate vedea si Turnul Eifel.




Atat Arcul de Triumf cat si Piata Concordia ,dar si bulevardul Champs Elysees le-am vazut atat noaptea cat si ziua.
VA URMA!

2 comentarii:

  1. Of, Medi, pai cum sa nu cad si eu in butoiul cu melancolie! Mi-am amintit cum era la Paris, cand am stat si eu acolo...Eram ca acasa...Este superb! Si adevarat, are ceva magic. Simteam toata istoria, simteam toate personajele, regii, muschetarii, parca ma asteptam sa-i vad langa mine...Umblam cu ochii inchisi, adica nu aveam cum sa ma ratacesc, parca eram nascuta acolo. Iubesc Parisul, Franta, limba franceza...Probabil ca in alta viata am trait acolo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de vizita Doina!
    Mi-as dori sa ma mai intorc...................mai am multe de vazut!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes