Souffle de broccoli cu piept de pui

Ce stim despre broccoli..........are o valoare nutritiva si alimentara ridicata si un continut bogat in glucide, vitamine si saruri minerale.
Cum alegem broccoli.........cautam broccoli cu buchetelele stranse bine,tari si cat mai verzi.Orice urma de galben la inflorescente ,precum si tulpinile lemnoase cu gauri la baza sunt semne ca leguma este trecuta.
Broccoli se pastreaza in punga de plastic ,la frigider unde o puteti tine pana la 4-5 zile.

Ingrediente
1 bucata  broccoli                                                      
un piept de pui dezosat 
1 lingura unt
un praf de sare
piper proaspat macinat(dupa gust)
370 g  smantana
oua
o mana de masline
300 g cascaval ras
3 linguri cu lapte
5-6 fire patrunjel verde
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie fasiute si se pune la fiert in apa cu sare.Lasam pana cand carnea este bine fiarta avand grija ca din cand in cand sa indepartam spuma.Cand carnea este fiarta o scoatem pe o farfurie.
Spalam bucata de broccoli si o rupem in buchetele.Intr-un vas cu apa si sare care a ajuns la fierbere introducem buchetelele de broccoli si le tinem cateva minute(3/4).Cu ajutorul unei spatule scoatem apoi pe o farfurie buchetelele de broccoli.
Intre timp facem urmatorul amestec............amestecam jumatate din cantitatea de cascaval cu smantana,ouale si laptele.Condimentam dupa gust cu sare si piper.
Ungem un vas termorezistent cu unt si asezam un rand de broccoli,un rand de piept de pui  apoi iar broccoli si apoi iar pui(pe orizontala).Deasupra punem amestecul de mai sus si dam la cuptorul preincalzit  ,la 180 timp de circa 20 min dupa care scoatem vasul ,presaram  restul de cascaval si  patrunjelul taiat marunt,punem din loc in loc  maslinele si mai dam la cuptor pentru inca 10/15 min pana cand cascavalul se topeste .Se poate servi atat cald cat si rece.
Pofta buna!

14 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes