Pulpe de pui pe pat de legume,condimentate cu cimbru

    Imi place cimbrul..............miroase atat de bine..........mmm............voua va place?
Mama a avut in gradina iar asta toamna la adunat ,la curatat,la uscat  si ne-am facut provizii pentru iarna.

Ingrediente
5 pulpe superioare de pui
2 cartofi mai mari
1 dovlecel
1 ardei gras rosu
o lingura ulei de masline
1 lingurita de cimbru uscat
2 catei de usturoi
1 ardei iute mic
50 ml vin
sare
piper macinat
Mod de preparare
Ne ocupam mai intai de legume..........curatam cartofii si ii taiem rondele groase de circa 1 cm,dovlecelul il taiem si pe el rondele iar ardeiul gras il taiem fasii mai groase.
Asezam toate legumele intr-un vas de yena.
Spalam pulpele de pui si indepartam pielita iar apoi le frecam bine cu sare si piper.Le asezam deasupra legumelor.
Facem urmatorul amestec.......uleiul,,cimbrul,usturoiul dat prin presa , ardeiul iute taiat marunt,vinul si o cana cu apa.Amestecam bine si apoi turnam peste legume si pulpe.
Dam la cuptor,la 180 grade,la foc potrivit.
Din cand in cand stropim pulpele cu sosul din vas.
Spre final dam focul mai mare pentru a le rumeni.
Scoatem din cuptor si putem servi .

Pofta buna!

10 comentarii:

  1. Si mie imi place cimbrul! Mama mereu pune in gradina.
    Ce bine arata mancarica ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un preparat foarte bun. Seara placuta Medi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunatati aici la tine, Medi! Ne place si noua cimbrul, pozele tale sunt minunate! Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bunatate!! Imi place cimbrul, dar mai mult la sarmale sau la carnea de porc ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liana mie imi place asa de mult aroma lui incat l-am testat pe multe preparate.
      Zi minunata sa ai!

      Ștergere
  5. Cimbrul are o aroma deosebita care mie imi place foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel si mie Teo si asa cum am spus si mai sus l-am testat la multe preparate.
      Zi frumoasa!

      Ștergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes