Tort diplomat

Tortul acesta l-am "confectionat" de Revelion................racoritor,aomat,usor.................ce sa mai zic , a fost chiar pe pofta si placul meu.
Reteta pentru crema am furat-o de la Gaby   http://retetepapabun.ro/tort-diplomat-cu-ciocolata-alba-si-fructe/..................mmm................este tare buna!.Multumesc Gaby!
Ingrediente
Pentru crema
3 oua
2 linguri faina
2 linguri zahar
50 ml smantana 
150 ml  lapte
200 gr ciocolata alba
doua plicuri gelatina
650 gr frisca lichida
2 plicuri zahar vanilat
4-5 mandarine
2-3 kiwi
2 banane
2 piersici din compot
1 cutie compot ananas(rondele)
200 g piscoturi sampanie
Mod de preaparare
Punem  geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min).
Intr-un vas cu fund dublu punem ouale si apoi zaharul.Amestecam iar apoi incorporam faina.
Adaugam smantana si apoi putin cate putin laptele.Punem vasul pe foc(la foc mic) si amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata cubulete .Amestecam pana in momentul in care ciocolata se topeste complet.
Adaugam gelatina in compozitia fierbinte si amestecam, apoi lasam la racit.
Se bate frisca lichida cu zaharul vanilat
Cand compozitia s-a racit adaugam frisca.
Tapetam forma detasabila de tort cu folie transparenta.
Fructele(mandarinele,kiwi,bananele)se curata de coaja.Kiwi si bananele se taie felii.Rondelele de ananas se taie in jumatate,piersicile se taie felii mai groase.
Insiropam piscoturile in siropul de la compotul de ananas.
Peretii  si partea de jos a formei se"imbraca" cu piscoturi.Peste piscoturile de pe fundul formei asezam felii de fructe peste care turnam jumatate din compozitia racita mai sus.Urmeaza un alt strat de felii de fructe(dupa preferinta)peste care turnam restul de crema .La final ornam tortul cu felii de fructe dupa placul fiecaruia.
Dam la frigider pentru 4-5 ore ,dupa care scoatem din forma ,taiem bucati potrivite si servim.
Usor si racoritor................mmm.


Pofta buna!

10 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Da Rocs, acest tort imi place cu cat mai multe si diverse fructe .Si eu te pup!

      Ștergere
  2. Tu sti deja vecina scumpa, ca eu sunt mare amatoare de prajituri( torturi) cu fructe....
    Asa ca de la mine ai un 10 cu * * * * * pentru prezentare si aspect.
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidonia ca si tine si mie imi plac praji cu fructe.
      Multumesc pentru apreciere!
      Pup cu drag!

      Ștergere
  3. Sunt convinsa c-a fost delicios ... am o nelamurire insa , cum ai indepartat folia alimentara si nu s-a naruit totul :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei,aicea este o problema Dia.............am indepartat folia in momentul in care am taiat felie cu felie.

      Ștergere
  4. Ce tort bun si frumos ai facut, Medi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mari ,ma bucur ca iti place si sa stii ca intradevar a fost tare buuuuuuuuuuuuun.

      Ștergere
  5. Multumesc de vizita si apreciere,Andreea!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes