La placinte inainte!....Poftiti,va rog!.....Va astept cu drag la o portie!
Pentru aluat
100 ml lapte
150 ml apa minerala
100 ml ulei
600 g faina
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
3,5 g drojdie uscata
Pentru umplutura
600 g carne de porc tocata
2 cepe
2 linguri ulei
1 lingurita boia de ardei dulce
2 linguri ketcup(eu am avut facut de mine)
3 oua
1 lingurita cimbru
sare dupa gust
piper macinat dupa gust
faina pentru tapetat forma
ulei pentru uns forma
1 galbenus pentru uns placinta
1 lingura de lapte
Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus.
Cand programul de framantat s-a terminat scoatem aluatul din cuva si il punem intr-un vas si-l mai framanatam cu mana circa 5-6 min, dupa care il acoperim cu un prosop si il dam la cald pentru circa 45 min.
In acest timp ne ocupam de umplutura........Dam carnea prin masina de tocat.
Curatam ceapa ,o taiem marunt si o calim in 2 linguri de ulei timp de 2 minute.
Adaugam carnea tocata si condimentam cu sare si piper.
Amestecam bine si lasam la foc potrivit pana carnea isi schimba culoarea.
Adaugam cimbrul,boiaua si ketcup-ul.Amestecam si mai lasam pe foc inca 10-15 min.
Tragem de pe foc tigaia si lasam la racit.
Separat spargem ouale,le batem bine si le adaugam peste amestecul de carne racit.Amestecam.
Punem aluatul pe masa de lucru infainata si il intindem cu ajutorul sucitorului intr-o foaie mai groasa.
Ungem o tava(eu am folosit o tava ovala de ceramica 30/22)cu ulei si o tapetam cu faina si apoi asezam aluatul astfel incat acesta sa cada pe marginile tavii.
Turnam umplutura in vas si nivelam.
Acoperim cu aluatul de pe marginile tavii.
Amestecam galbenusul cu o lingura de lapte si ungem placinta.
Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor ,la 180 grade ,pentru circa 40-45 min,pana cand placinta este frumos rumenita.
Lasam sa se racoreasca circa 15 min dupa care putem servi.
Va doresc pofta buna!
Ce bunatate de placinta!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc si ma bucur ca iti place,Simona!
Ștergere