Prajitura cu caise si iaurt

Stiu....o sa spuneti ca nu mai este sezonul caiselor,dar nu-i bai ,acestea pot fi inlocuite cu fructe de sezon cum ar fi prunele,strugurii,ca deh tot este toamna!


Ingrediente
450 g faina
6 oua
240 g zahar
120 ml ulei
220 ml iaurt cu caise
1 plic praf de copt
14-16 caise(ale mele au fost mai micute)

2 plicuri zahar vanilat
1 fiola esenta de rom
un praf de sare
zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Intr-un bol punem la mixat ouale impreuna cu praful de sare si zaharul pe care il adaugam in ploaie..Mixam circa 10 min. si adaugam in acest timp si zaharul vanilat.
Adaugam treptat uleiul (fara a ne opri din mixat)si mai  apoi incorporam iaurtul (lingura cu lingura).
Adaugam si esenta de rom.
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt.
Adaugam treptat faina amestecand de jos in sus,folosind lingura de lemn.
Tapetam o forma(3o/22) cu hartie de copt.
Turnam aluatul de mai sus in tava.
Spalam caisele, indepartam coaja si apoi le taiem in jumatate.
Punem deasupra aluatului, fructele.
Preincalzim cuptorul.
Dam tava la cuptor.
Coacem la 180 grade timp de circa 30 min.
Facem testul scobitorii si daca prajitura il trece atunci scoatem tava din cuptor si lasam la racit.
Cand prajitura s-a racit o scoatem din tava ,o pudram cu zahar pudra si apoi o feliem.


Pofta buna!


4 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes