Gogosari in otet

Acesti gogosari ii folosesc de obicei la salata de boeuf.

Ingrrediente
5 kg de gogosari
frunze de telina
Pentru saramura
1 litru de otet de 9 grade(eu folosesc Topoloveni)
3 litri apa
1 lingura de sare la litru
1 lingura de zahar la litru
piper boabe
foi de dafin
Mod de preparare
Se spala,se curata  si se taie in sferturi gogosarii.
Saramura
Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul boabe si frunzele de dafin.
Potrivim de sare si acru dupa gust.
Amestecam si aducem la fierbere acest amestec.
In saramura fierbinte adaugam gogosarii(o parte din gogosari) pentru ai opari.Lasam gogosari in saramura circa 5 min.(pana cand acestia devin usor moi si isi schimba culoarea).
Cu ajutorul unei palete scoatem gogosarii si ii punem intr-un vas.
Punem urmatoarea transa de gogosari si procedam la fel pana cand terminam gogosarii.
Urmeaza sa asezam gogosarii in borcane(eu am folosit borcane de 800 ml.)
Asezam frunze de telina si apoi gogosari in borcane,presand putin.
Zeama in care am oparit gogosarii o turnam peste gogosari,(umplem borcanele pana sus) cu tot cu boabe de piper si foi de dafin.
Capacim.
Sterilizam.......Punem borcanele intr.un vas mai inalt(mai inalt decat inaltimea borcanelor), pe fundul caruia am asezat  prosoape de bucatarie.
Adaugam apa rece atata cat sa ajunga pana la buza inferioara a borcanului.
Cand apa incepe sa fiarba dam focul pe mic  si fierbem circa 15-20 min.
Tragem vasul de pe foc, acoperim  cu paturi groase si lasam asa pana a doua zi cane scoatem borcanele din vas,le stergem si....gata.....in camara cu ele.

Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Hmmmm cat sunt de buni si de...aratosi !
    Cand faci salata boeuf, ca parca e mai gustoasa daca e gata facuta ?
    Te tzuc Medi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S.au pastrat foarte bine si au fost foarte gustosi!
      Pup si eu!

      Ștergere
  2. Cat sunt de frumoase borcanele cu gogosari! Mie imi plac gogosarii langa friptura de pui si pireu de cartofi. Imi dai la iarna cateva bucatele? Va pupam Medi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaaa si mie imi place aceasta combinatie.Promit ca in toamna cand am sa fac iti trimit un borcanel si tie!
      Pup,Lenutica!

      Ștergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes