Trandafiri din aluat foietaj si mere

Un desert pe cat de gustos ,pe atat de aratos si foarte simplu de "confectionat"

Ingrediente
275 g  aluat foietaj Bella
3 mere
3 linguri miere
1/2 lamaie
nuca
Mai avem nevoie
unt pentru uns tava
faina pentru infainat masa si tapetat tava
zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Spalam merele si le taiem in doua.
Indepartam cotorul si semintele.
Taiem fiecare jumatate de mar in felii subtiri.
Punem feliile de mere intr-un vas si adaugam apa cat sa le depaseasca,apoi stoarcem  zeama de la lamaie si dam vasul cu mere pentru 3 min la cuptorul cu microunde la putere maxima.Acest lucru impiedica oxidarea merelor si le inmoaie astfel incat sa se poata lucra usor cu ele.
Scurgem merele folosind o sita.
Pe masa infainata asezam foaia de aluat si o intindem cu ajutorul sucitorului intr-o forma dreptunghiulara.
Taiem foaia in fasii de circa 3,5cm latime.
Ungem fiecare fasie cu miere si presaram nuca.
Asezam feliutele de mar pe marginea foii de aluat, usor suprapuse.
Rulam dintr-un capat in celalalt capat al aluatului.
Procedam asa cu fiecare fasie de aluat in parte.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.
Asezam trandafirasii in tava si dam la cuptorul preincalzit.
Coacem la 180 grade circa 20-30min.
Se scoate din cuptor tava, se lasa sa se racoreasca si apoi se pudreaza trandafirii cu zahar pudra.
Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Vaaaai ce bune sunt!! am facut si eu cu multi ani in urma;pup Medi si multumesc de aducere aminte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ati luat rețeta din alt site

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes