Cozonac fara framantare

Aveti pofta de cozonac dar va ganditi ca este dificil procesul de framantare,ei bine va recomand aceasta reteta pe care am preluat.o de la Rocsy Ciobanu http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2015/12/cozonac-fara-framantare.html si pentru care ii multumesc.
Eu l-am confectionat de doua ori(o data la taierea porcului si mai apoi de Craciun).
Si se pare ca a avut succes....hihihi..

Ingrediente
Pentru aluat
1 kg faina
3 oua
2 galbenusuri
250 g zahar
14 g drojdie uscata
110 g unt
330 ml lapte
1 fiola esenta de rom
un praf de sare
coaja rasa de la o lamaie
Pentru umplutura
400 g fineti
20 bucati rahat diverse culori
Mai avem nevoie
1 ou pentru uns
Mod de preparare
Cernem faina si o punem intr-un bol.
Facem in mijlocul fainii o gropita ,sfaramam drojdia si o punem in mijlocul acesteia.
Incalzim 3-4 linguri de lapte si il turnam peste drojdie.
Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit ,la cald ,circa 15-20 min.
Adaugam rand pe rand ,ouale,galbenusurile,zaharul,coaja rasa de lamaie si amestecam folosind o lingura.
Adaugam praful de sare ,untul topit si apoi racit,laptele caldut si esenta de rom si amestecam ,de data aceata cu mana, pana se incorporeza bine ingredientele.
Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit,la loc cald,pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a dospit il scoatem pe masa de lucru, pe care o ungem cu ulei, si il impartim in 4 bucati.
Intindem cu ajutorul sucitorului fiecare bucata de aluat in parte ,in forma dreptunghiulara.
Ungem fiecare dreptunghi in parte cu cate un sfert din cantitatea de crema fineti.
Deasupra cremei punem pe fiecare dreptunghi de aluat cate un sfert de rahat taiat cubulete.

Rulam fiecare bucata de aluat in parte.
Impletim doua cate doua rulourile ,rezultand doi cozonacei.
Tapetam tavile de copt cu hartie de copt si asezam in fiecare tava cate un cozonac.
Lasam cozonacii in tava la crescut,acoperiti cu un prosop de bucatarie,la cald,circa 20 min.
Dam la cuptor,incins in prealabil,si tinem circa 30 min. la 180 grade.
Scoatem tavile cu cozonaci din cuptor si ii ungem cu oul batut bine.
Dam din nou la cuptor si mai lasam circa 10-15 min pana cand cozonacii sunt frumos rumeniti si bine facuti(facem testul scobitorii).
Scoatem din cuptor ,acoprim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca.

Scoatem din tava ,feliem si.....pofta buna!














0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes