Cosulete cu salata cu ciuperci

Pentru iubitorii de ciuperci!

Ingrediente
1 foaie aluat foitaj(eu folosesc aluatul Bella)
150 g masline feliate
300 g ciuperci din conserva
200 g porumb din conserva
o legatura marar verde
5-6 buc rosii uscate
12 buc subtiri bacon
2 catei de usturoi
Pentru dressing
sare
piper proaspat macinat
ulei de masline
zeama de lamaie
Mai avem nevoie
faina pentru infainat masa
ulei pentru uns formele
Mod de preparare
Fierbem ciupercile in apa cu sare atata cat sa se inmoaie usor.
Le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca.
Jumatate din cantitate o taiem marunt(cubulete sau fasii) ,restul le lasam ca atare.
Punem ciupercile intr-un bol si amestecam cu maslinele feliate,porumbul,roșiile uscate taiate marunt,usturoiul zdrobit si mararul taiat marunt.
Facem un dressing din sare,piper macinat,ulei de masline si zeama de lămâie, dupa gustul fiecaruia.
Stropim cu acest dressing salata.*Nu inundam salata cu dressing ul preparat!!!
Amestecam bine si lasam salata in bol pana ne ocupam de aluatul foitaj.
Intindem aluatul foitaj pe masa de lucru usor infainata.
Cu ajutorul unui sucitor intindem putin foietajul.
Taiem 12 patrate(sau cercuri)de aluat foitaj .
Pentru copt cosuletele eu am folosit o tava cu 12 forme de briose.
Ungem fiecare forma de briose cu ulei si apoi asezam cate un patrat de aluat foitaj in fiecare adancitura a tavii.
Tragem usor de marginile aluatului si captusim fiecare cosulet cu cate o bucata bacon.

Daca salata si-a lasat zeama o scurgem și apoi  umplem fiecare cosulet in parte cu amestecul de salata.

Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor.
Tinem pana cand aluatul este copt si prinde o culoare galben maronie.
Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca cosuletele.
Scoatem cosuletele din tava.
Decoram cu frunze de patrunjel verde.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes