Brioșe cu cașcaval și smantana

 Ziua buna, prieteni dragi!

Nimic nu se pierde totul se recicleaza😂


Niște cașcaval prin frigider care nu dădea semne ca atrage pe cineva l am transformat în aceste pufoase și minunate brioșe. 

Haideti sa vedem de ce avem nevoie. 

Ingrediente

150 ml lapte

1 ou

60 g unt topit

140 g smantana

200 g faina

175 g cașcaval ras

1 linguriță praf de copt

Mai avem  nevoie 

cașcaval ras 

un galbenus 

ulei pentru uns formele 

faina pentru tapetat formele

Mod de preparare

Amestecam ingredientele solide... faina, cașcavalul ras și praful de copt. 

Separat amestecam ingredientele lichide... laptele, oul, untul topit și smântână. 

Combinam cele doua feluri de ingrediente  și amestecam bine. Ungem cu ulei și tapetam cu faina formele de brioșe. 

Turnam aluatul în forme...cam 3 sferturi de aluat în fiecare forma. 

Batem gălbenușul. 

Deasupra radem cașcaval  și ungem cu galbenus bătut. 

Dam la cuptorul preîncălzit, la 180 grade, timp de circa 20-25 min. 

Scoatem tava din cuptor, lăsăm brioșele sa se răcorească și apoi le scoatem din forme. 

Sunt delicioase, va asigur! 


Pofta bună! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes