Prăjitură cu zmeura și brânză de vaci

Din capitolul prăjituri cu zmeura.

Este o rețetă simpla și foarte ușor de confecționat, la îndemână oricui.Treaba este simpla, deci! 

Am ales sa fac aceasta prăjitură într o forma de chec dar se poate face și într o tava rotunda, dreptunghiulara etcetcetc. 

Și acum sa vedem de ce avem nevoie! 
Deci... 

Ingrediente

175 g brânză grasa de vaci

75 g iaurt gras

3 oua

125 g zahar

175 g faina

50 g unt

200 g zmeura

6 biscuiți simpli

o linguriță praf de copt

1 lingura esență de rom

1 plic zahar vanilat

coaja rasa de la o portocala mica

o priza sare

Mai avem nevoie

unt pentru uns forma


Mod de preparare

Batem ouăle cu praful de sare, adăugăm apoi zaharul și zaharul vanilat și continuam sa se batem pana la topirea acestuia. 

Adăugăm rand pe rand brânză de vaci bine scursa, untul topit și apoi răcit, esență de rom și coaja rasa de portocala. 

Amestecam. 

Cernem faina, o amestecam cu praful de copt și o incorporam în compoziția de mai sus. Obținem un aluat de consistenta unei smantana mai groase care curge mai greu. 


Ungem forma cu unt și turnam aluatul. 

Nivela. 


Faramitam biscuiții și ii presarăm deasupra aluatului


și apoi zmeura data în prealabil prin faina. 

Dam la cuptor la 180,timp de 40-45 min. 

Scoatem din cuptor, lăsăm sa se răcorească, apoi scoatem prăjitură din forma și putem felia. 


Pofta bună! 




1 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes