Rulou cu mere, nuca și scortisoara

Un desert parfumat și gustos. 

🍎🍏🍎

Ingrediente

5 foi de placinta

4-5 mere

1 lingura zahar brun

1/2lingurita scortisoara

75 g nuci macinate

o lingura rasa unt

1 pliculeț zahar vanilat

1 lingura zeama de lamaie


Mai avem nevoie

unt topit și răcit pentru uns foile de plăcintă 

zahar pudra pentru pudrat ruloul


Mod de preparare

Dam merele prin răzătoare. Le stropim cu zeama de lămâie. 

*Eu nu indepartez coaja. 

Le punem într o cratita, adăugăm zaharul, zaharul vanilat și le călim.Cand se evapora zeama lăsată adăugăm scortisoara și mai lăsăm 1-2 min. 

Tragem de pe foc și adăugăm untul. Amestecam pana cand untul se încorporează în compoziția de mere. 

Lăsăm compoziția sa se răcorească. 

Cât timp compoziția este lăsată sa se răcorească ne ocupam de foi. 

Ungem cu unt cele 5 foi de placinta(una câte una). 

Întindem compoziția de mere pe suprafața foilor suprapuse, având grija sa lăsăm libere marginile foilor. Presarăm nuca măcinată peste compoziția de mere. 

Rulam strâns și sigilam capetele ruloului. 

Așezăm ruloul într o tava tapetata cu hârtie de copt. 

Dam la cuptor la 180 grade, timp de circa 15 min. 


Scoatem din cuptor, lăsăm sa se răcorească și apoi putem tăia! 

Pofta bună! 




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes