Ardei umpluti cu orez

Merg bine atat in zilele de post dar .................nu numai!

Ingrediente
12 ardei grasi pentru umplut
2 ardei grasi pentru compozitie
2 cani cu orez
2 morcovi
2-3 cepe
2 rosii
1 legatura marar
2-3 linguri bulion
4 linguri ulei
sare
piper macinat
Mod de preparare
Se spala ardeii pentru umplut, se scot cotoarele(care se pastreaza!!!) si se scutura bine de seminte. 
Intr-o tigaie in care am incins uleiul se pune la calit ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si ardeiul gras taiat cubulete.Legumele se inabuse, nu se prajesc!!!!!!!!!Se adauga si rosiile taiate cubulete mici si dupa circa 5-6 min se adauga  orezul si putina apa.(o ceasca).
Se tine pe foc pana cand scade zeama, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aromeaza cu marar taiat marunt.
Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, se pun capacelele si se aseaza intr-o cratita in care punem apa atat cat sa ii acopere.
Dam cratita la cuptor si din cand in cand avem grija sa amestecam prin rotiri ale cratitei stanga-dreapta.
Cand orezul este bine  fiert se adauga bulionul pe care l-am diluat in apa.
Se lasa pana cand scade sosul. 
Se ia cratita  de pe foc si se servesc calzi, aromatizati cu patrunjel verde taiat marunt.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes