Carnati ca la mama acasa

Ce CRACIUN este daca nu avem pe masa mancaruri traditionale…………..iar carnatii fac parte din aceasta categorie.............)))Deci, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-carne de porc (2/3 carne macra si 1/3 carne grasa)
-usturoi(1 capatana/kg de carne)
-piper macinat(1/2 lingurita/kg de carne)
-sare(circa 30 g/kg de carne)
-1-2 ardei iuti uscati dupa gustul fiecaruia (daca doriti sa fie mai picanti carnatii!!!!)
-apa sau zeama de carne
-mate subtiri
Si acum ne apucam de treaba:
-se toaca carnea;
- se piseaza usturoiul;
-se taie marunt ardeiul iute.
Se face urmatorul amestec:carne ,usturoi,sare,piper si ardei iute.Se framanta bine,bine pentru o omogenizare uniforma si se mai adauga putina apa sau zeama de carne.

Cu aceasta compozitie se umplu matele.Se foloseste masina de tocat carne la care se monteaza tubul pentru carnati si pe care se ruleaza matul care urmeaza a fi umplut. Dupa ce matele au fost umplute , carnatii astfel formati se lasa la scurs cateva zile sa se usuce si apoi cine doreste poate sa ii afume( dupa preferinte!!!!)Se pot consuma prajiti, fripti ,alaturi de o garnitura sau la diverse mancaruri.Sunt deliciosi de buni .
Va doresc pofta buna!

2 comentarii:

  1. ce bun carnaciorii,cam asa se fac si pe la noi (mama),au un aspect deosebit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Vera este o reteta veche dar foarte buna,noua ne plce tare mult.
    Multumesc de vizita!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes