Drob de Craciun(1)

Spun “Drob de Craciun “ pentru ca fata de “Drobul de Paste” care are in compozitie oua fierte acesta are carnaciori afumati.

Ingrediente
500 g carne porc(impanata cu grasime)
1 kg ficat de porc
6 bucati carnati afumati
5-6 catei usturoi
2 cepe
5 oua
putin ulei
1 lingura faina
1 paharel coniac
marar,patrunjel
sare,piper
Mod de preparare
Ficatul se pune la fiert in apa cu sare.Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa.

Acest amestec se inabuse in putin ulei.Se lasa sa se racoreasca si se amesteca apoi cu marar, patrunjel(taiate marunt) din abundenta.Se poate folosi marar si patrunjel atat verde cat si uscate.Se mai adauga 4 oua,coniacul si se amesteca bine, bine……..
Pentru copt eu am folosit tavi din aluminiu dar se poate folosi orice alta forma.Le-am tapetat cu putin ulei,putina faina si apoi in fiecare am pus compozitie pana la jumatatea formei,deasupra ei cate doi carnaciori si am sfarsit cu restul de amestec de carne .

Pentru aspect am batut un ou ,l-am amestecat cu o lingura de faina si am turnat peste compozitia din fiecare tava.
Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.Se lasa sa se raceasca , se scoate din forma , se taie felii potrivite si se serveste ca aperitiv.Va doresc pofta buna!

2 comentarii:

  1. Hallo Maria,

    nu cunosc Varianta asta , da Rezeta ta m-a convins.. Fioarte feinä . Compliment

    Multe Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  2. Hallo Jacktels,
    Multumesc de vizita si de aprecieri.
    Eu fac de foarte mult timp aceasta reteta si ne place tare mult .
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes