Ciorba de potroace din tacamuri de curcan

Ciorbele sunt preferatele mele dar si ale lui George.

Ingrediente
1 kg tacamuri de curcan(aripi,spinari,pipote)
2  morcovi
1 buc pastarnac
1/4 telina
2 cepe
2  ardei grasi
3 - 4 rosii
zeama de varza sau bors dupa preferinte
fidea
4-5 fire leustean
sare

Mod de preparare
Carnea  se pune la fiert in apa rece cu putina sare. 
Se lasa sa dea in cateva clocote, se spumeaza si se arunca prima apa.
Se spala carnea, se pune inapoi in oala si se adauga apa cat sa acopere carnea. 
Se condimenteaza cu sare, dar nu prea multa  in cazul in care  folosim zeama de varza deoarece este si aceasta  sarata.
Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga legumele(morcov,ceapa,pastarnac,ardei gras,telina) taiate marunt dupa placul fiecaruia.
Se lasa sa fiarba bine.
Se taie rosiile cubulete si se adauga in ciorba.
Se lasa 5-7 min la fiert dupa care se adauga zeama de varza sau borsul(fierte in prealabil)si se mai lasa pe foc inca 5-10 min.
Cantitatea de zeama de varza sau bors este in functie de gustul fiecaruia.
Se potriveste de sare.
Se trage de pe foc ,se adauga fideaua si se  aromeaza cu leustean verde.

Pofta buna!

16 comentarii:

  1. Bună ciorbiţă, Medy!
    Asta mi-ar place şi mie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pup,draga Mari!
    Stiu ca nu te dai in vant dupa ciorba dar ma bucur ca asta iti place.
    O zi si o saptamana buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Una din ciorbitele mele preferate.Multumesc mult de reteta , o prepar si eu, abia astept!

    RăspundețiȘtergere
  4. buna ciorbita....felicitari...o saptamana buna

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna,Fleur
    Ma bucur ca iti place aceasta ciorba..........merita incercata.Acuma iarna cu zeama de varza este un deliciu.
    O seara buna si te mai astept...........imi face placere vizita ta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aliaalexa, multumesc de vizita si de urari.Si eu iti doresc o zi si o saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. buna draga mariana am si eu o interbare daca se poate.ei bine zeama de varza n-am de unde luat dar am cateva pachetele de bors magic trimise de mami .pot inlocui zeama de varza cu bors magic?
    PS :merci din suflet pentru vizita pe blog si sfaturi

    RăspundețiȘtergere
  8. Pup,Sarah
    Si ma bucur de vizita.....si m-as bucura sa-ti vad zambetul din coltul gurii.
    Ciorba de potroace se face cu zeama de varza dar cum nu ai foloseste bors sau zeama de lamaie.Eu prefer zeama de lamaie in locul borsului magic.Sigur, gustul nu va fi ca si cu zeama de varza dar nici cu bors sau lamaie nu este rau deloc,este chiar delicios.
    Deci foloseste si astept sa-mi spui cum a iesit.
    O seara buna si te mai astept !

    RăspundețiȘtergere
  9. draga de tine, merci de raspuns.cu siguranta voi incerca .acum insa sunt intr-o alta dilema.vineri am musafiri si nu stiu ce papa sa le dau.caut pe aici pe la tine poate gasesc ceva inspiratie.pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Hallo Maria,

    Zeamnä de Varzä si Leustean sint o Combinatie tare de tot.Minunatä Ciorbä. Compliment

    Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  11. Delicioasa! Iti ofer un premiu pe blogul meu , sper sa-ti placa. Te pup si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pup,Sarah
    M-as bucura sa gasesti ceva care sa-ti placa sa le pregatesti musafirilor.Poate ceva aperitive ar fi binevenite?.............acuma depinde si de cine iti vine in vizita ,si la ce ora si cam ce gusturi stii ca au........)))))Sunt convinsa ca te vei descurca cu brio ............astept vesti!!!!!
    O zi buna si sa ai spor la "confectionat" bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Jacob,
    Nu-i asa ca este o combinatie minunata?Multam de vizita si aprecieri!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pup,Gaby
    Multumesc!Alerg sa-mi ridic premiul.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  15. Doamna Maria am probat si eu ciorbita, nu cu zeama de varza ca aici nu am de unde ci cu sare de lamaie. A iesit o minune !!!! Ce mai am sa ma abonez la retetele dvs. Numai bine va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ziua buna,Fleur
    Nu-i asa ca e minunata?Ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele............oricand esti primita cu drag la mine in bucatarie.
    Te pup si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes