Mancare de cartofi cu afumatura

O fac destul de rar dar atunci cand o "confectionez" o mananc cu mare placere.Si ii place si lui George pentru ca este doar carne de porc si pe deasupra si afumata.......hihihi.
Ingrediente
800 g coaste afumate
5-6 cepe
2 ardei grasi

3-4 linguri ulei
6-7 cartofi
1 lingurita boia
dulce/iute(dupa preferinta)
2 foi de dafin
5-6 fire patrunjel
 2-3 linguri bulion sau 2-3 rosii
sare

piper macinat
piper boabe


Mod de preparare
 Intr-o cratita in care am pus putin ulei la incins se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt. 
Afumatura se spala, se taie bucati potrivite , se pune intr-o oala cu apa fierbine si se da in cateva clocote.Se scoate apoi si se adauga in cratita in care am calit ceapa si ardeiul.
Adaugam apa cat a depaseasca carnea si se lasa la fiert sub capac.Daca scade prea mult mai adaugam apa astfel incat aceasta  sa acopere carnea.
Cand carnea este aproape fiarta(dupa circa 1,20 min) se adauga cartofii taiati cubulete.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper macinat , se  adauga 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper.
Cand cartofii sunt fierti se adauga putina boia si rosiile date prin razatoare sau bulioul si se mai lasa mancare la fiert circa 10.
Se stinge focul si se aromeaza cu patrunjel verde.
Se poate servi cu mamaliguta dar merge foarte bine si cu muraturi.
 Pofta buna!

14 comentarii:

  1. minunata......foarte buna.....asa o pregatesc si eu.....doar ca afumatura aici se gaseste mai greu...pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. la mine afumatura nu se gaseste din pacate.dar arata foarte bine mancarea facuta de tine.pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Alialexa,multumesc de vizita si comentariu.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarah, dar cred ca nici carne de porc nu se mananca,nu?
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bunatate....cu ce o serviti cu muraturi sau salata sa stiu daca vin la masa....:-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Tare buna ,imi place sa o mananc cu muraturi. Cand ajung la magazinul romanesc o sa-mi iau sigur si un ciolan afumat ...mi-ai facut o pofta !
    multe salutari!

    RăspundețiȘtergere
  7. nu medi nici carne de porc nu se mananca dar nu-i duc dorul.cei drept nici in romania nu mancam.
    un premiu si o provocare te asteapta la mine pe blog.pup si o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  8. Naina cu ce iti place tie ...........te astept la masa.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nicoleta , mie imi place mai mult cu mamaliguta............dar daca vii la masa la mine ti-o servesc cu muraturi cum iti place tie.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sarah, nici noi nu mai mancam asa multa carne de porc dar cateodata imi este pofta.............fug la tine pe blog sa vad ce mi-ai lasat.Multumesc!
    Te pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. Te astept cu un mic joc la mine pe blog

    RăspundețiȘtergere
  12. Buuunaaa!mancarea cu afumatura si a ta arata foarte bine,brava si blogul tau e frumos.Felicitari!ciauo,ciauo!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ina, multumesc frumos..............pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Gabriele multumesc frumos pentru cuvintele frumose si pentru vizita.Te mai astept cu mare drag!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes