Chiftelute din cartofi si orez

Ingrediente
5 cartofi
1 pahar cu orez
2 fire de usturoi verde
2 fire de ceapa verde
1 legatura patrunjel
1-2 linguri cu faina
ulei
sare,piper Mod de preparare
Cartofii se spala si se fierb in coaja.Se lasa sa se raceasca ,se curata de coaja si apoi se zdrobesc cu ajutorul unei furculite.
Separat orezul se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare si putin ulei.Cand este gata fiert se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca .
Se amesteca cartofii zdrobiti cu orezul, se adauga ceapa ,usturoiul si patrunjelul taiate marunt.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Daca compozitia este prea moale se poate adauga 1-2 linguri cu faina.Se amesteca bine pentru o buna omogenizare.

Se formeaza chiftelute care se trec prin faina, se aseaza in tava de briose ,unsa cu ulei si tapetata cu faina si se dau la cuptor.Se lasa sa se rumeneasca, se face testul scobitorii si daca sunt facute se scot din cuptor.
Se lasa sa se raceasca si apoi se scot din forma.Se servesc atat calde cat si reci asezonate cu marar.
Sunt ideale pentru o zi de post.

Pofta buna!

8 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes