Legume gratinate

Ingrediente
o mana fasole verde
un dovlecel
1 ardei gras rosu
2 cepe
ulei
3 rosii
3 oua crude
3 oua fierte tari
150 g cascaval ras
cimbru uscat
unt cat o nuca
sare,piper
Mod de preparare
Fasolea se curata, se spala, se rupe in 2-3 bucati si apoi se pune intr-un vas cu apa si putina sare si se oparaste 5-6 min.Se scoate cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs.

Separat dovlecelul se spala si apoi se taie rondele .Ardeiul se curata , se spala si se taie sub forma de cuburi.Rondelele de dovlecel si cuburile de ardei se pun si ele intr-un vas cu apa si sare si se oparesc ca si fasolea 5-6 min. dupa care se scot si se lasa la scurs.

Intr-o tigaie in care am incins putin ulei se inabuse cepele taiate marunt peste care se adauga sucul si pulpa de la 2 rosii.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa 5- 10 min la fiert apoi se lasa sa se raceasca .
dupa care se amesteca cu cele 3 oua batute bine.
Dupa ce au fost bine scurse fasolea, rondelele de dovlecel si cuburile de ardei gras se pun intr-un vas termorezistent uns cu putin unt.

Amestecul preparat mai sus se adauga peste legumele din vasul termorezistent,condimentam cu cimbru .
Dam la cuptor.
Cu aproximativ 15 min. inainte de a fi gata scoatem din cuptor si presaram din belsug cascaval ras, rondele de rosie si ouale fierte feliate.
Dam iarasi la cuptor si tinem pana cand cascavalul se topeste .


Se serveste de preferat calda



Pofta buna!

6 comentarii:

  1. cred si eu ca "pofta buna",la cum arata!maine ma duc in piata..

    RăspundețiȘtergere
  2. O ce apetisanta bunatate!O papi si din ochi,asa ca mine!
    Pupici Medi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce idee buna! Am cateva borcane de fasole verde in camara, musai sa folosesc vreo doua cu reteta asta, ca arata fantastic! Multumesc, Medi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca iti place Liana.Spor la treaba!Pup!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes