Gogosari marinati

Este toamna, este perioada conservelor asa ca m-am gandit sa impartasesc cu voi ce am pus eu prin borcane.Aceasta este o reteta de gogosari dulci-acrisori care mie imi place tare,tare mult si o pun de ani multi......cu ea nu poti da gresi.

 Am avut niste gogosari foarte frumosi.............sanatosi si carnosi.

Ingrediente
10 kg gogosari
2 l otet
1/2 kg za
200 ml ulei
2 linguri sare
4 linguri miere
2 bucati hrean
boabe de piper
foi de dafi
boabe de mustar
Mod de preparare
Curatam ,spalam si apoi taiem in 4 gogosarii. Se pot taia si mai mici dar mie asa imi place sa ii tai.
Intr-o oala mai mare (eu am folosit ceaunul) se face urmatorul amestec:otet, zahar,sare, ulei,miere, boabe de mustar, boabe de piper si foile de dafin.Amestecam bine.Dam la foc si cand aceasta zeama incepe sa clocoteasca adaugam gogosari taiati atata cat sa fie acoperiti de lichid.Lasam circa 1-2 min,. dupa ce incepe sa clocoteasca iarasi. Se repeta aceasta operatie pana cand terminam gogosarii.
Cu ajutorul unei palete ii scoatem si ii punem intr-un vas. Atat gogosarii cat si lichidul se lasa sa se racoreasca dupa care incepe sa se repartizeze in borcane mai intai gogosarii dupa care si zeama.Curatam si apoi taiem hreanul in bucati mai mici si adaugam in fiecare borcan.Capacim si .........pofta buna!


Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Extraordinar!!! Exact reteta asta o am de vreo 20 de ani de la o colega(pe atunci nu prea gateam...)..doar ca la final gogosarii fierbinti erau acoperiti cu un capac..si apoi asa...fierbinti se puneau in borcanele sterilizate!
    Este una dintre cele mai gustoase retete de gogosari! Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Pia si eu pun dupa aceasta reteta de foarte multi ani si mi se pare foarte buna..Multumesc de vizita si comentariu!Pup!
    Medi

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes