Chiftelute cu motz

Nu stiam cum sa le numesc si mi-a venit ideea sa le zic cu motz.......o fi bine ,n-o fi bine .........sper sa nu se ia cineva de motzul chiftelutelor mele........hahaha.
Ingrediente

800 g carne de porc (eu am folosit fleica)
2 oua
2 ceape
5-6 catei de usturoi
o legatura de marar
o mana de masline fara samburi
faina
putina apa minerala
sare,piper
Mod de preparare
Se toaca carnea, se amesteca cu ouale, usturoiul , ceapa si mararul taiate marunt.Odata cu carnea se pot trece prin masina si ceapa, usturoiul si mararul dar eu am preferat sa le tai.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga putina apa minerala (le face mai pufoase).Se amesteca bine.Cu mana inmuiata in apa se formeaza bilute care se dau prin faina.In mijlocul fiecarei chiftelute se pune cate o jumatate de maslina .Se incinge uleiul si se prajesc chiftelele.Se scot pe o hartie absorbanta .Pentru decor in mijlocul fiecarei masline am pus cate o fasiuta de ardei gras rosu.Se servesc atat calde cat si reci , ca atare sau alaturi de o garnitura si o salata.

Pofta buna!

4 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes