Budinca din carne tocata

Fac destul de des aceasta budinca, ne place tare mult.De data aceasta am facut-o de ziua Roxanei , din pacate insa nu am sectiune ............ a avut succes si pana sa ma dezmeticesc sa pozez mi-am dat seama ca nu mai am ce....hihihi.Ingrediente
800 g carne de porc
2 cepe
2 ardei grasi
2-3 carnaciori
o mana de orez
5 oua
faina
rozmarin
unt
cateva rosii cherry
sare,piper



Mod de preparare:
Sotam ceapa taiata marunt si ardeiul gras taiat cubulete in putin unt.Carnaciorii ii taiem bucati mici si ii adaugam si pe ei si mai tinem pe foc cateva minute.
Se toaca carnea ,se pune intr-o tigaie si se inabuse pe foc potrivit pana isi schimba culoarea si pana nu mai lasa zeama.
Orezul se spala si se pune la fiert in apa cu sare.Cand este gata fiert se spala sub jet de apa si se scurge de apa.
Intr-un vas amestecam legumelele si carnaciorii sotati, carnea tocata ,orezul fiert, 3 oua,rozmarinul si condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine pentru o omogenizare completa.Intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina turnam compozitia de mai sus.Batem bine restul de oua , amestecam cu o lingura rasa de faina si turnam peste compozitie.Ornam cu rosii cherry , dam la cuptor pentru circa 45-50 min.Scoatem apoi din cuptor , lasam sa se raceasca , scoatem pe un platou si taiem.
Servim drept aperitiv ca atare sau cu sos de rosii.
Pofta buna!

6 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes