Chiftelute din cartofi noi

Este asa de simplu si rapid de realizat , este asa de bun................mmm...........ca mi-am propus sa mai repet experienta adugand data viitoare si niste ceapa verde si marara verde.Oricum si asa au fost tare bune , tare pufose,minunate sa le mananci ca atare, alaturi de o salata dar cel mai indicat langa o friptura, nu-i asa.?Va invit sa gustati.



Ingrediente
5-6 cartofi noi(mai mari)
2 oua
patrunjel verde
o mana (generoasa..............hahaha.)de cascavl ras
sare,piper
puin ulei pentru uns tigaia(am folosit pentru prjit tigaia Dry Cookker)
Mod de prepararae
Spalam cartofii apoi ii curatam de coaja si ii spalam din nou.Lasam la scurs putin si apoi ii dam prin razatoaea cu gauri mari.Punem cartofii razuiti intr-un vas si apoi ii lasam cateva minute dupa care ii scurgem de apa folosind mainile.Dupa ce cartofii au fost scursi de apa ii punem in acelasi vas , batem 2 oua si mai adaugam cascavalul ras si patrunjelul verde taiat marunt dupa care condimentam dupa placul fiecaruia cu sare si piper.Amestecam bine compozitia timp in care incalzim bine tigaia tapetand-o de jur- imprejur cu putin ulei .Cu ajurorul unei linguri luam din compozitia de cartofi si punem in tigaie avand grija sa le aplatizam un pic.Lasam sa se faca pe o parte si apoi intoarcem pe cealalta parte.Tinem chiftelutele pana cand devin galben-aurii apoi le scoatem pe o farfurie.Sunt bune ata calde cat si reci.

Pofta buna!

2 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes