Orasul lui Gaudi-Barcelona-(II)

Arhitectul Antonio Gaudi  si-a lasat amprenta peste tot in Barcelona , motiv pentru care Barcelonei i se mai spune si Orasul lui Gaudi.
Incep cu aceasta piata , piata Boqueria, o piata care m-a fascinat .
Nu ai cum sa vizitezi Barcelona fara sa treci pragul acestei piete aflata chiar in inima orasului.Asa de mult mi-a placut incat eu am fost de 2 ori in cele 8 zile petrecute acolo.Este una dintre cele mai vechi , cunoscute si apreciate  piete din Barcelona.Situata pe bulevardul cel mai cunoscut din Barcelona,Las Ramblas,aceasta piata este deschisa in fiecare zi a sapatamanii, mai putin duminica, de la primele ore ale diminetii si pana seara inainte de lasarea intunericului.Veti fi intampinati de cum veti intra in piata de o explozie de culori, mirosuri si arome.Caserolele cu fructe proaspete de toate felurile precum si paharele cu suc natural (care stau in permanenta la rece )te intampina chiar de la intrarea in piata.
Ce trebuie sa mai mentionez si apoi va las sa va delectati cu pozele (care oricum spun mult mai mult decat asi povesti eu) este faptul ca in incinta pietei poti savura o cafea, bea o bere sau chiar manca, mancarea fiind pregatita chiar in fata ta.










Priviti cat de frumos sunt prezentate.












Raionul cu fructe de mare si peste.....................ei, ce spuneti?










In inima Barcelonei pulsul este dat de bulevardul Rambla.Acest bulevard face legatura intre Piata Cataluniei si Port.Pe mijlocul bulevardului se afla o alee pietonala iar in dreapta si in stanga ei cate o sosea pe care circula autovehicole.










Palatul Güell este un palat din Barcelona realizat de arhitectul catalan Antonio Gaudí pentru magnatul industrial catalan Eusebio de Güell. Face parte din anul 1984 din patrimoniul mondial UNESCO.





Plecam de pe Rambla si ne indreptam catre Barri Gothic -cartierul gotic al orasului, o zona caracterizata prin cladiri vechi si inalte, strabatuta de stradute inguste si pline de istorie.


In centrul Barri Gotic, in inima orasului Barcelona se gaseste catedrala gotica numita La Seu.

Mergem mai departe si  ne plimbam pe aleeile acestui parc oprindu-ne apoi la una din terase si savurand eu o cafea si George o bere.
Parc Guell este tot opera lui Antoni Gaudi, cel care asa cum am mai spus si-a lasat amprenta intr-un mod remarcabil asupra orasului Barcelona. Parcul Guell este la fel de deosebit si special ca si celelalte opere ale lui Gaudi. Amenajarea parcului a fost incredintata lui Gaudi de catre Eusebi Guell care a dorit crearea unui parc plin de stil pentru aristocratia Barcelonei.



















In Parc Guell se gaseste si o casa in care Gaudi a trait la un moment dat pentru o perioada. Casa acum a fost transformata in muzeu.



Primul obiectiv vizitat a fost de fapt Sagrada Familia, poate cu ea trebuia sa incep dar nu cred ca are importanta ordinea in care postez ,pentru mine tot ce am vizitat a fost number one.
 Sagrada Família (Sfânta Familie) este o uriașă biserica din capitala Cataloniei, Barcelona. Imensa clădire este încă neterminată, deși se lucrează la ea din 1882.Proiectul original al bisericii Sagrada Familia a fost făcut de nimeni altul decat arhitectul Antonio Gaudi, care a lucrat la el peste 40 de ani, ultimii săi 15 ani din viață fiind dedicați în exclusivitate acestuia. Estimările inițiale, bazate pe tehnicile de construcție ale începutului secolului 20, preconizau un termen de câteva sute de ani pentru terminarea construcției. Gaudi ar fi comentat, în legătură cu aceast termen: „Clientul meu nu se grăbește”. În prezent termenul estimat este anul 2026.








Ufffffffffffffffffffff.....................am obosit, atat pentru astazi....................VA URMA.

16 comentarii:

  1. Ce frumos,Medi! Planuiesc si eu o vacanta cu toata familia in Barcelona,dar as vrea sa stam macar vreo doua saptamani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar ca-i tare frumos in Barcelona! Sper sa ajung si eu intr-o zi.
    salutari ...o duminica placuta !

    RăspundețiȘtergere
  3. ....imi place mult!!!! e mult mai frumos ca Madridul!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Miti, merita sa stati 2 saptamani pentru ca sunt multe de vazut.Noi nu am reusit sa vedem tot ce ne planificasem, am stat doar 8 zile.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nicoleta este minunata Barcelona, merita vazuta.
    Pup si imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Fina , trebuie sa vin neaparat la Madrid ca sa pot face o comparatie.........hihihi.
    Pup pe toti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Medy,superb! Am mai vizitat blogul tau dar de la un timp nu mai pot sa las comentarii...nu stiu de ce.
    mariana scarlat

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumos Medi, de fiecare data calatoresc si eu prin intermediul imaginilor postate de voi. Pupici si astept noi imagini, pt o noua calatorie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mediiiii,ce frumusete,ma bucur ca te-ai rasfatat si ca ai avut un concediu asa frumos,pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Supeeeeeerb Medi!!!! Superb!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mary, multumesc de vizita!Nici eu nu stiu de ce nu poti comenta.
    Te pup si iti doresc multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  12. Lenutica, ma bucur tare mult ca iti plac postarile mele.Astept cu nerabdare sa ne revedem.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Barcelona este in inima mea ! Un oras in care am simtit libertate, cultura, diversitate deopotriva ! De gurmandul din mine nu mai spun decat ca, a fost la el acasa ! Vacanta placuta sa aveti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sara,te inteleg foarte bine.Aceleasi simtaminte le am eu pentru Viena,orasul de care sunt indragostita .Cat priveste Barcelona m.as intoarce oricand acolo.Iar despre mancare...deja imi este foame numai cand ma gandesc.Pup si seara buna!

      Ștergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes