Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii

Ideea acestui aperitiv am "furat-o " de la Meosiris stapana blogului http://www.meosiris.blogspot.com/#,un blog cu multe retete dragi mie si sunt convinsa ca multora dintre noi.Multumesc ,Iulia!


Ingrediente
4 oua
2 linguri cu cascaval ras
Pentru pasta de ton
1 conserva de ton(eu am folosit in ulei)
2 linguri cu cascaval ras
1 galbenus de ou fiert
1 lingura crema de branza
1 lingura cu capere
zeama de la o jumatate de lamaie
marar verde
sare,piper
Pentru sosul de rosii
3-4 rosii
1 ceapa
2 catei de usturoi
unt cat o nuca
1 foaie de dafin
Mod de preparare
Fierbem ouale tari.Le lasam sa se raceasca si apoi le curatam de coaja.Taiem fiecare ou in jumatate, pe lungime si scoatem galbenusurile.
Pregatim pasta de ton astfel:
Punem intr-un bol tonul( cu ulei cu tot) si apoi pe rand ( fara o ordine anume) un galbenus de ou, cascavalul ras, crema de branza si mararul verde tocat fin. Amestecam bine cu mixerul pana cand obtinem o pasta omogena apoi adaugam zeama de lamaie,caperele si condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine, de data aceasta cu ajutorul unei furculite pentru a nu  zdrobi caperele.
Umplem fiecare jumatate de ou cu aceasta pasta si presaram deasupra cascaval ras.
Pregatim sosul de rosii:
Intr-o tigaie calim in unt ceapa taiata marunt si usturoiul taiat rondele subtiri.Curatam rosiile de coaja ,le mixam bine si apoi turnam sucul obtinut in tigaie.Condimentam cu sare si piper,adaugam o foaie de dafin si lasam la foc circa 10 min.pana cand  sosul mai scade avand grija sa amestecam din cand in cand.Sosul obtinut il turnam intr-un vas de ceramica (sau orice alt vas )dupa care asezam ouale umplute deasupra.Dam la cuptor si lasam pana cand ouale se rumenesc frumos .
Scoatem din cuptor,asezonam cu patrunjel verde si servim drept aperitiv.

Pofta buna!

29 comentarii:

  1. Cred ca este tare bun, un aperitiv excelent! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am mancat ! pun un semn.. maine dimi stiu ce fac ;) pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. O reteta intresanta in special ca eu sunt mare amatoare de peste in orice forma si asa ceva nu am facut!Cred ca e delicioasa!Pupici,Maria!

    RăspundețiȘtergere
  4. Yummy, platoul e pentru mine? Pana apuc eu sa-mi fac... nu mai rezist :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Teo,umplutura poate fi dupa placul fiecaruia dar eu am preferat aceasta pasta de peste pentru ca-mi place in primul rand si apoi aveam o conserva de ton in frigider si nu stiam la ce sa o folosesc .
    Puuuuuuuuuuuuuup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alexandrina, nu mai lasi pe nimeni sa manance ?.............hihihi.Eu ti-l ofer cu mare drag............pupici dulci!

    RăspundețiȘtergere
  7. cred sincer ca-i ce-a mai faina,festiva si originala reteta de oua umplute.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai ai,sau am venit prea tarziu?Buuune tare.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai se putea sa nu faca Medi ceva cu peste ???
    Asa oua umplute zau ca nu am mancat dar la cat de fain arata, zau ca merita incercat.
    Felicitari draga mea si duminica placuta sa ai !
    PS....la e-mailuri nu mai raspunzi ???Hi, hi, hi....unde ai disparut ?

    RăspundețiȘtergere
  10. O combinatie inedita. Trebuie sa o incerc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Grozav de bune!!! Ador tonul, deci ma ai la masa! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Interesanta reteta si arata chiar bine! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna seara.
    Sunt administratorul siteului www.retete-sanatoase.ro.
    Va contactez sa va intreb daca doriti un schimb de link (noi va punem adresa siteului dumneavoastra la noi iar dumneavoastra ne puneti adresa noastra).
    Daca doriti asteptam sa ne contactati la adresa de email office@retete-sanatoase.ro.
    Titlul pentru siteul nostru este: Retete prajituri
    Adresa url: http://www.retete-sanatoase.ro
    O seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ador tonul iar prezentarea ta e tare apetisanta!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  15. Sarah, ideea nu-mi apartine ,am preluat-o si adaptat-o pe placul meu.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  16. Sidy, cu umplutura se poate jongla dupa placul fiecaruia.
    Nu stiu despre ce e-mail vorbesti!!!!!!!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  17. Licuta, esti invitata mea.Te astept cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce mancarica buna ai ,,crosetat,, Medi, vreau si eu. te pup, sa ai o saptamana frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  19. Lenutica te astept cu mare drag la masa.
    O saptamana frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  20. Cu mare placere draga mea! Ma bucur tare mult ca imi urmaresti bloguletul:).
    Reteta ti-a iesit super! Arata minunat de bine!
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  21. Da ,te urmaresc si imi place ceea ce "confectionezi"tu.
    Ma bucur ca si tie iti place ce am preparat eu.
    Pup si seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes