Cozonac Sidonia

Sunt convinsa ca stiti de ce am numit aceasta reteta  COZONAC SIDONIA................mda...............si totusi!....................pentru cei care nu banuiesc am sa le spun eu  ............... reteta am furat-o .........hahaha............de la "vecina " mea Sidonia careia ii multumesc tare mult.Da' stiti ceva?.................ea nici nu banuie ca eu am am umblat prin bucataria ei si am sterpelit reteta............hihihi.Nu credeti?.............ei bine am reteta aici....http://sidyskitchen.blogspot.ro/search/label/Cozonacel%20la%20masina%20de%20paine
Ce trebuie sa va mai spun este faptul ca eu am folosit pentru umplutura o combinatie de rahat cu merisoare (care este MI-NU-NA-TA),o combinatie de dulce-acrisor care mie una mi-a placut teribil de mult.
Desi cumparasem de Craciun un cozonac totusi am zis ca nu e Craciun daca in casa nu miroase si a cozonac.Asa ca ...........la treaba!....................nuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,nu eu ci masina de facut paine in care am facut aluatul pentru cozonac.
Sa vedem deci despre ce este vorba.


Ingrediente
250 ml lapte caldut
1 lingurita rasa cu sare
3 oua(+1 pentru uns)
50 ml ulei
coaja rasa de la o lamaie

coaja rasa de la o portocala
200 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
750 g faina
un plic drojdie uscata
200 g merisoare
300 g rahat colorat
esenta de rom 

Mai avem nevoie
zahar pudra pentru pudrat
faina pentru pudrat forma
ulei pentru uns forma
Cu aceste ingrediente ies 2 cozonacei.
Mod de preparare
Simplu..................se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata mai sus , mai putin ultimele 4.
Programam masina de paine  pe programul de framantat si dospit si o lasam sa-si faca programul.
In timp ce masina isi face treaba ei noi ne ocupam de umplutura.

Mai intai punem merisoarele intr-un bol si le stropim cu esenta de rom.
 Rahatul il taiem cubulete.
Dupa ce masina si-a terminat programul,scoatem aluatul , il punem intr-un vas , il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam la cald ,la dospit pana isi dubleaza volumul.
 Impartim apoi aluatul in doua.
 Intindem fiecare bucata cu ajutorul sucitorului astfel incat sa obtinem 2 dreptunghiuri.Presaram pe fiecare bucata de aluat merisoare si bucati de rahat(sau orice alta umplutura doriti).
Rulam si apoi punem cozonaceii astfel formati in forme de copt,unse cu ulei si tapetate cu faina.Eu i-am pus in forme de guguluf pentru ca i-am vrut rotunzi.Acoperim formele in care am pus cozonacii cu un prosop de bucatarie si mai lasam la dospit circa 30 min min. dupa care ungem fiecare cozonac in parte cu ou batut
Dam la cuptor (pe care l-am incalzit in prealabil.)
Tinem circa 45-50 min(facem testul scobitorii).
Ii lasam sa se raceasca in forma
 
apoi ii scoatem pe un blat .Pentru a fi in ton cu iarna mie imi place sa ii pudrez cu zahar pudra.
Si acuma hai sa taiem o felie ,sa vedem cum sunt!


Pofta buna ! 

14 comentarii:

  1. Vai cat de bun...Sa stii ca o feliuta tot iau..Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu fur o bucatica!! N-am facut niciodata cu merisoare.. Idee ptr data viitoare!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este pentru prima data cand fac cu merisoare Simona si mi-a placut tare mult.Dar stii tu ..............depinde de gusturi.
      Seara frumoasa sa ai!

      Ștergere
  3. si eu am facut cozonac in masina de paine...dar cum nu aveam cuptor, am copt-o tot acolo...si a iesit foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos ti-a iesit;bravo!!
    Pup si LA MULTI ANI!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,Lulu!
      Toate cele bune si tie in noul an!

      Ștergere
  5. Cred ca au fost deliciosi! Am cam salivat un pic :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexandrina faptul ca a disparut repede spune totul,da?
      Pup si seara frumoasa!

      Ștergere
  6. Vai ....ce mi-ai facut "vecino " ??? Minunat ti-a iesit, de *****.
    Te imbratisez si te felicit, draga mea.
    Arata Dumnezeiesc de bine !
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  7. Vecina, ti-a placut?
    Si eu pup si imbratisez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes