Drob de Craciun (3)

Stiti bine ca in fiecare an de Craciun fac drob ......il numesc Drob de Craciun si fata de cel pe care il fac de Paste si care este cu oua acesta este cu carnati.Ei bine si anul acesta am "confectionat" ceva asemanator cu mici modificari pe ici pe colo prin partile esentiale.........hihihi...........am umblat putin la ingrediente ,am folosit  foi de placinta ,l-am facut sub forma de rulou si ....cam atat cred...........))))


Ingrediente
6  foi de placinta
300 g carne de porc impan
300 g ficat de porc
4 carnati afumati
5 fire de ceapa verde
1 ceapa uscata 
2 morcovi
ulei
unt
4 oua
marar
cimbru
seminte de susan
 sare, piper
Mod de preparare
Ficatul se spala , se taie cuburi mai mari care se pun intr-un vas cu apa rece si se dau la foc.Se spumeaza din cand in cand iar cand ficatul este gata fiert se scoate din apa cu ajutorul unei palete si se lasa sa se racoreasca .Se spala carnea, se lasa la scurs si apoi se toaca. Odata cu carnea se mai da prin masina de tocat si ficatul.Amestecul rezultat se omogenizeaza bine.
Se curata ceapa si morcovul,apoi se spala.Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoare.Se incinge ulei intr-o tigaie si se calesc dupa care se adauga si amestecul de carbe si ficat.Amestecam si lasam incontinuare  circa 15-20 min.(pana carnea isi schimba culoarea) pe foc avand grija sa amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda.Tragem apoi de pe foc , lasam sa se racoreasca dupa care amestecam cu ouale(3).Condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam marar si cimbru tot dupa gust.Amestecam bine si impartim amestecul in 4 portioare.
Separat prajim carnatii.
Se ia fiecare foaie de placinta(eu am folosit 6 foi) si se ung cu unt iar apoi punem foile una peste alta .Cu ajutorul unei linguri  punem o portie din  cantitatea de amestec la unul din capetele foilor de placinta apoi nivelam bine cu dosul lingurii si rulam dupa care punem carnaciorii,rulam din nou  si apoi punem a doua portie din amestecul de carne.Rulam si strangem bine .Din amestecul de mai sus mi-au iesit 2 rulouri .Se ung rulourile cu ou batut si se presara cu seminte de susan.. Se aseaza ruloul intr-o tava de chec tapetata cu hartie pergament si se da la cuptor pentru circa 20 min.(iar ma repet.......depinde de fiecare cuptor in parte) Se scoate din cuptor


se lasa sa se raceasca si se taie.
 Pofta buna!

14 comentarii:

  1. te astepata un premiu la mine pe blog, pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte apetisant !! Un premiu va asteapta la mine, va rog treceti pe la mine :)Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca-i minunat,nu-i asa? Nu l-am pregatit niciodata asa, dar mi-ai dat o idee ;) pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum sa refuz asa bunatate??!Arata tare bine!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pusik......demult nu am mai primit un premiu.Esti draguta ca te-ai gandit la mine si iti multumec!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand da Domnul da....hahaha.Iaca si Adela ma asteapta sa ridic un premiu.Multumesc ,Adela!

    RăspundețiȘtergere
  7. Antonina ,eu il fac de cel putin 2 ori pe an de ani de zile.Incearca si nu cred ca vei regreta.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc de comentariu si apreciez vizita,Licuta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nely,ce faci, demult nu te-am mai vazut.Te pup!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes