Pastrav cu rosii deshidratate si capere

Luna aceasta PROVOCAREA LUNII IANUARIE "DULCE ROMANIE"2012este gazduita de blogul  http://mitinitta.blogspot.com/   blogul  ADINEI  sau MITI asa cum ii mai spunem .Imi este drag  blogul ei,imi este draga ea dar si cele doua "maruntele"ale ei, astfel  incat nu am putut refuza invitatia de a participa la provocarea acestei luni  care are drept tema CITRICELE si DETOXIFICAREA.Mai multe amanunte gasiti aici  http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html

Ingrediente
3 pastravi
3 linguri cu rosii deshidratate
3 linguri cu capere
ulei de masline
2 lamai
3-4 cartofi
2 morcovi
1 cana cu suc de rosii
2-3 catei de usturoi.
patrunjel verde
rosmarin uscat
sare
piper macinat
Mod de preparare
Se spala pestele,se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie si se condimenteaza cu sare si piper atat pe exterior cat si in interiordupa care stropim  cu zeama de la o  lamaie.In burta fiecarui peste punem cate o lingura de capere si una de rosii deshidratate(rosiile deshidratate le-am tinut cateva minute in apa rece)si cate o lingura cu capere.

Drept tava eu am folosit un vas yena cu gratar.Curatam cartofii si morcovii,ii spalam si apoi ii taiem(morcovul l-am taiat rondele iar cartofii in sferturi).Am uns vasul cu putin ulei si am asezat atat cartofii cat si morcovii.Am presarat putin rosmarin ,am adaugat usturoiul zdrobit.si am turnat o cana cu apa.Asezam gratarul  iar pe gratar pestii si cateva rondele de lamaie.
Dam la cuptor si cu 15 minute inainte de a fi totul gata turnam sosul de rosii si lasam ca acesta sa scada.

Cand pestele este frumos rumenit si bine facut scoatem vasul din cuptor si asezam pe cate o farfurie cate o bucata de peste si  legume.Turnam sosul intr-o sosiera.
Stropim atat pestele cat si legumele cu sos  si asezonam cu patrunjel verde si gata......puteti servi.

 Pofta buna!

18 comentarii:

  1. Stii, pestele e preferatul meu si acus vin la masa:))Tare bine arata!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmm... ce pofta mi-ai facut!... Foarte apestisant arata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu ca esti fan peste Licuta ,asa ca esti invitata mea.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai ce bine arata! Nu pot refuza asa ceva! Te puuup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nimic mai bun si mai sanatos decat o masa cu peste!

    RăspundețiȘtergere
  6. Oh,ce bunatate ai pregatit aici!Esti specialista noastra cand vine vorba de peste.Caperele si rosiile deshidratate sunt o aditie foarte delicioasa.Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Medi, ma primesti la masa? Ce bunatate ai confectionat, imi lasa gura apa. Te pupic.

    RăspundețiȘtergere
  8. Medi, n-am incercat niciodata sa pun capere in peste! Cum e gustul? Nu-i prea acrisor nu?? Oricum e gras pastravul si ma gandesc ca-i tocmai ce-i trebuie - putina acreala! Arata super!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Bun! Imi place pastravul iar combinatia este inedita!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc,esti o draguta Miti si apreciez vizita.Pupici tie si maruntelelor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum sa nu te primesc ,Lenutico,esti invitata mea .

    RăspundețiȘtergere
  12. Antonina , este usor acrisor taman bun asa cum spui tu pentru un peste putin mai gras.Te pup si eu si iti doresc o seara buna!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes