Tocanita cu legume si chiftele

Hmm................George a vrut chiftele prajite..................mie imi era insa pofta de ceva cu sos...............asadar,lui i-am facut ce si-a dorit iar pentru mine am facut aceasta delicioasa tocanita.Ceapa verde si usturoil verde dau o savoare deosebita chiftelutelor................si cu marar si patrunjel verde din belsug .............mmm.............nu te mai saturi mancand.

Ingrediente
Pentru chiftelute
500 g carne de porc(eu am avut fleica)
3 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
sare
piper mnacinat
1 ou
1 legatura marar verde
1 legatura patrunjel verde
2 felii de paine
ulei pentru prajit
faina
Pentru tocanita
3 fire de ceapa verde
1 fir usturoi verde
1/4 telina
o mana mini-carote
1 ardei gras
3-4 felii bacon
2 linguri pasta de tomate
1 foaie de dafin
ulei
sare
piper macinat


Mod de preparare
Curatam si apoi spalam legumele.Le taiem dupa placul fiecaruia..........eu am taiat ceapa si usturoiul marunt,telina si ardeiul gras cubulete.Taiem si baconul fasi potrivite.Intr-o cratita incapatoare in care incingem uleiul punem feliile de bacon si le tinem 1-2 minute  pana se rumenesc putin avand grija sa le intoarcem  pe o parte si pe alta.Scoatem feliile de bacon astfle rumenite, le asezam pe o farfurie si in acelasi ulei punem la calit mai intai ceapa si telina,apoi ardeiul gras,usturoiul si mini-carotele.Condimentam cu sare si piper si lasam pe foc pana cand legumele se inmoaie  dupa care adaugam o cana cu apa ,foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 10 min..
Intre timp ne ocupam de chiftelute......dam carnea prin masina de tocat si odata cu ea ceapa,usturoiul si verdeata.La final dam prin masina de tocat si feliile de paine.Amestecam totul bine,condimentam dupa gust cu sare si piper ,adaugam  oul,putina apa si amestecam iarasi."Confectionam" bilute ,le dam prin faina si apoi le prajim in ulei incins.Scoatem chiftelutele gata facute pe o farfurie si cand sunt gata toate le adaugam in cratita cu legume.Adaugam si pasta de tomate si daca mai este cazul apa (lichidul din cratita trebuie sa acopere chiftelutele.Condimentam dupa gust cu sare si piper si dam la cuptor pentru circa 15-20 min.
Servim calda ,asezonata cu ceva verdeata.


Pofta buna!

22 comentarii:

  1. Arata delicios!! Primul venit primul servit ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect,Alice.............multumesc si pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu le vreau cu tocanita!Imi plac legumele astea in sos...

    RăspundețiȘtergere
  4. Daaaaaaaaaaaaaaaa si mie tot asa imi place,Teo!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma inscriu si eu, imi plac la nebunie, combinatie divina pentru mine! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. numai pofte imi faci.arata minunat si sunt sigura ca e gustos,pe placul meu! pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata imbietor, am venit dupa miros! Si piciului meu ii plac chiftelutele cu legume! Happy me ;)) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu vreau din acelea cu sos daca se poate.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Adela, te-am trecut pe lista...........hihihi...........ma bucur ca iti place.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Modniza,ma bucura nespus de mult vizita ta..........oricand esti binevenita............o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  11. Antoooooooooooooo,imi era dor de tine fata draga!Eu zic sa-l trimiti pe Edu cateva zile la mine ............hihihi.Pup pe amandoi!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce bine arata si cat de apetisanta e tocanita ta. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mmm, ce buna trebuie sa fie!Arata grozav de bine!Pup!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes