Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

E cineva caruia nu-i plac eclerele?..........eu cred ca NU!...............si spun asta cu fermitate pentru ca la acest tip de dulce poti jongla atat cu  umplutura  cat si cu glazura dupa bunul plac al fiecaruia.Eu una nu ma dau in vant dupa crema de vanilie ,asta nu inseamna insa ca asi refuza vreodata un ecler cu o astfel de crema.

Ingrediente
Pentru coji
250 ml apa
100 g unt/margarina
3 oua
125 g  faina
sare
Pentru crema
400 ml lapte
2 oua
3 linguri amidon
5 linguri zahar
esenta vanilie

coaja rasa de la o lamaie
3 linguri unt
Pentru glazura
topping de caramel
granule de ness

Mod de preparare
Prepararea cojilor
Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in care se topeste untul.Luam vasul de pe foc ,adaugam faina(toata odata) si amestecam bine pana se incorporeaza.Lasam sa se racoreasca cateva minute si apoi adaugam ouale,unul cate unul si amestecam bine cu ajutorul telului pentru o buna omogenizare.
Tapetam cu hartie de copt o tava si cu ajutorul unui sprit "desenam" niste bastonase .Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca usor.In primele 10 min  coacem la foc iute  apoi mai lasam circa 10 min la foc  moderat..Trebuie spus ca in primele minute nu trebuie sa deschidem usa cuptorului deoarece putem avea surpriza sa se lase.
Scoatem cojile din cuptor ,le rasturnam pe un blat si le lasam sa se raceasca bine apoi le taiem in doua pe orizontala.
Prepararea cremei
Dizolvam amidonul in 2-3 linguri de apa rece apoi il adaugam peste laptele rece.Adaugam ouale si zaharul si dam la foc mic avand grija sa amestecam incontinuu astfel incat sa nu se lipeasca.Lasam sa dea in cateva clocote apoi tragem de pe foc si adaugam untul,coaja rasa de lamaie  si esenta de vanilie.Amestecam pentru o buna incorporare si lasam sa se raceasca.
Umplem jumatate din cojile de minieclere  cu crema de mai sus ,adaugam  boabe de struguri si apoi lipim cu o alta coaja de miniecler.
Dupa ce toate minieclerele sunt umplute si lipite ornam cu un topping de caramel peste care presaram nes.
Pofta buna!

14 comentarii:

  1. Tinand cont ca sunt printre preferatele mele fii sigura ca vin sa le degust...Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm, delicioase!!!Preferatele mele!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. De mult imi era pofta de eclere,acum stiu unde gasesc!!yamiiiii!!!pupp!

    RăspundețiȘtergere
  4. mai intrebi? Mie imi plac grozav de mult! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai.. sa stii ca-mi plac eclerele, desi spre rusinea mea n-am facut niciodata :( Ar cam trebui sa ma apuc de treaba, nu?! :))
    Dar, cum tu esti atat de draguta cum te stiu, cu siguranta imi vei oferi unul sa-mi fac pofta!
    Pupici dulci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona si la mine a fost un inceput aceste eclere dar cu siguranta merita repetate.Pana te hotarasti sa treci sa le "confectionezi" te voi servi cu mare drag!

      Ștergere
  6. ce buuune! trebuie neaparat sa mai fac si eu eclere!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes