Briose cu ton si legume

   Ai musafiri?......esti in criza de timp?........astazi nu ai chef sa stai prea mult in bucatarie ?...........te gandesti   ce sa pregatesti pentru cina?.............ei bine ,la toate aceste intrebari exista o singura solutie!....................aceste briose care merita gustate si testate!
Ingrediente
2 conserve de ton in ulei(puteti folosi si in suc propriu)
2 oua
2 galbenusuri
200  g branza de vaci
3-4 linguri tarate de ovaz
2 fire ceapa verde
1 ardei gras
1 morcov
150 g masline feliate
rosii cherry
marar uscat sau verde
sare
piper macinat
Mod de preparare
Scurgem tonul de ulei/apa.
Taiem ceapa verde marunt,ardeiul gras cubulete mici iar morcovul il dam prin razatoarea mica.
 Intr-un vas amestecam legumele taiate cu tonul ,branza de vaci,maslinele si taratele de ovaz.
Batem bine cele 2 oua si apoi le incorporam si pe ele in compozitia de mai sus.
Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat.
Adaugam si o lingurita rasa de marar uscat .
Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Daca vi se pare ca aveti o compozitie prea moale,care curge ,atunci puteti adauga 1-2 linguri de faina.
Exista posibilitatea ca branza de vaci sa aiba apa in ea si atunci putem avea surpriza sa rezulte o compozitie  mai moale.Dar nu intrati in panica..........exista doua variante....................ori scurgem (inainte de o adauga in compozitie) branza de apa folosind un tifon ,ori asa cum am mai spus putem folosi putina faina.
Compozitia  trebuie sa fie de consistenta unei paste.
Captusim o forma de briose cu hartii pentru briose dupa care cu ajutorul unei linguri repartizam compozitia.
Putem pune compozitie pana aproape de buza hartiei de briose deoarece briosele nu cresc foarte mult.
In mijloc punem cate o rosie cherry.
Incingem cuptorul.
Dam la cuptor la 180 grade.
Batem bine galbenusurile cu putina sare.Cand briosele au prins un pic de crusta scoatem tava si ungem fiecare briosa in parte cu galbenus dupa care dam tava din nou la cuptor pentru circa 15-20 min,
 Cand sunt gata scoatem forma din cuptor, lasam briosele in  forma sa se racoreasca puti apoi le putem scoate.
Va astept sa degustati!

14 comentarii:

  1. Eu, fan peste, nu pot decat sa-ti spun ca imi plac enorm briosele tale!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un aperitiv minunat cu care sa-ti rasfeti musafirii....sau sotul, nu ?
    Te tzuc cu mare drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Sidonia merge si pentru musafiri si pentru sotz.
      Seara minunata sa ai!

      Ștergere
  3. Ador briosele, sunt asa mici si draguite si pot fi umplute cu multe bunatati, asa cum ai facut tu! Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. grozave, mi-ai facut pofta! mai ales cu peste ;)
    te-am pupacit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura stiu ca esti fan peste asa ca te rog sa te servesti.
      Si eu te pupacesc!

      Ștergere
  5. Cat sunt de bune!! Am facut si eu azi o pizza cu ton...

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru consumatorii de peste sunt minunate. Pup Medi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca tu nu mananci peste Rocs dar nici nu stii ce pierzi.
      Pup!

      Ștergere
  7. mmmm,ce bune trebuie sa fie!!da nu intru eu in "focuri"iar hi,hi!!!
    Pup Medi!!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes