Compot de pere

George mi-a adus o sacosa  plina cu pere din cele mici si mai tari.................ce sa fac ,ce sa fac cu ele?................raspunsul a fost..................compot!
A iesit un compot tare bun si aromat.
Ingrediente
3 kg pere
2 linguri rase de zahar pentru fiecare borcan in parte
1/2 plic zahar vanilat pentru fiecare borcan in parte

Mod de preparare
Perele se spala ,se curata de cotoare si seminte apoi se taie in sferturi.
Pentru compot eu am folosit borcane de 800 ml spalate si bine uscate.
 In fiecare borcan am asezat bucatile de pere  astfel  incat sa nu fie  mult loc liber in borcan deoarece fructele dupa ce se inmoaie mai pierd din volum..
In fiecare borcan am pus cate 2 linguri rase de zahar (cantitatea de zahar este in functie de gustul fiecaruia in parte) si jumatate de pliculet de zahar vanilat.
Completam cu apa.
Capacim.
Asezam borcanele intr-o cratita mai larga pe fundul careia am pus  prosoape de bucatarie.Adaugam apa rece putin mai mult decat jumatatea borcanelor si asezam cratita pe foc.
In momentul in care apa incepe sa clocoteasca  reducem focul si lasam sa fiarba in clocote mici timp de 30 min. dupa care oprim focul.
Acoperim cratita cu prosoape mai groase si lasam pana a doua zi cand scoatem borcanele .
Se depozitează în locuri răcoroase şi bine aerisite.

14 comentarii:

  1. O minunatie, Medi! Am facut si eu sambata, dar am pus si niste gutui. A iesit o poezie! Macar sa mai avem si la iarna! Adica sa nu se consume mai devreme, pana sa vina iarna cea grea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ooooooooooooooooo..........ce aromat trebuie sa fie si cu gutuile,Doinita.vreau sa-ti spun ca noi deja am umblat la borcane.

      Ștergere
  2. Si mie imi place compotul de pere! La iarna vin la tine la un compot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca mai am pana cand vine iarna ,Mari.............hihihi.

      Ștergere
  3. Vin la tine sa servim impreuna cate o cupa din acest compot aromat. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intradevar este tare aromat,Rocs!te astept cu mare drag!pup!

      Ștergere
  4. Buuun compotel si aromat,dar rezista pana la iarna???
    Pup Medi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,rezista foarte bine Lulu pentru ca dupa ce le capacesc le fierb la baie-marie.eu nu folosesc conservanti.pup!

      Ștergere
  5. Perele imi plac oricum, iar compotul tau parfumat este delicios!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un compot foarte gustos!Tare mult imi plac perele!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes