Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

Incercati aceasta combinatie...............este tare,tare buna!
Anul acesta a fost un an bogat in mere.
Mama a avut atatea mere...................dulci,zemoase si foarte aromate........... ca ne-am tot rasfatat cu placinte si prajituri.


Ingrediente
1 cana zahar
1 cana faina alba
1 cana gris
1/2 plic praf de copt
1,5 kg mere
2 pliculete zahar vanilat
scortisoara dupa gust
100 g unt
ulei pentru uns tava
zahar pudra pentru pudrat
dulceata de nuci verzi/pentru fiecare triunghi de prajitura in parte cate o lingurita

Mod de preparare
Merele se spala si se dau cu tot cu coaja prin razatoarea mare.
Punem merele astfel razuite intr-un vas si le calim pe foc nu mai mult de 7-8 min.
Merele mele au fost dulci astfel incat nu a mai trebuit sa adaug zahar peste ele.Daca folositi mere mai acrisoare atunci adaugati zahar dupa gust.
Dupa ce am calit merele  tragem vasul de pe foc,lasam sa se racoreasca putin si adaugam zaharul vanilat si scortisoara .Amestecam bine.
Separat, intr-un bol amestecam faina ,grisul,zaharul si praful de copt(stratul solid sau alb).
Pentru copt am folosit o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.
Ungem tava cu putin ulei(inclusiv marginile) si o captusim cu hartie de copt.
In timp ce ne ocupam de "constructia" prajiturii preincalzim cuptorul.
Amestecul solid il impartim in 3 ,la fel si merele,la fel si untul.
Primul start este cel solid
 urmeaza unul de mere
 
 peste care radem unt.
 Urmeaza iar un strat alb ,unul de mere si unt ras.
Si la final .........un strat alb,unul de mere si radem restul de unt.
Straturile solide nu trebuie sa fie foarte groase(cel mult 1 deget) deoarece riscam ca acestea sa nu se coaca.
Dam la cuptor la 200 grade timp de circa 40 min.
Scoatem tava din cuptor ,lasam prajitura sa se racoreasca si apoi putem taia direct in tava felii triunghiulare.
Presaram zahar pudra si ungem cu dulceata de nuci verzi.
Asa de mult ne-a placut ca in aceasta toamana am facut-o de cateva ori bune.
Pofta buna!

    18 comentarii:

    1. Fac si eu aceasta prajitura! Este delicioasa!

      RăspundețiȘtergere
    2. Arata super bine!Si cu dulceata de nuci!!!!
      O zi buna!

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Seara buna DiaMar!
        Multumesc !
        Dulceata de nuci este cumparata,nu este facuta de mine!

        Ștergere
    3. Chiar arata bine si o voi incerca si eu!

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Spune repede Cristina ......hihihi........ai testat reteta?

        Ștergere
    4. M-ai omorat cu minunatia asta vecinico ! Doar sti ca ador prajiturile cu fructe...
      Asa ca maine, poti sa-mi urezi : spor la munca. O fac...dar cu alta dulceata ca n-am de nuci verzi.
      Te tzuc cu mare drag !

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Ai avut spor ca eu ti-am urat vecinica!
        Cum a iesit,ti-a placut!
        Merge si cu altfel de dulceata ,sunt convinsa!
        Pup cu mare ,mare drag!

        Ștergere
    5. vreau si eu la o feliuta de praji cu mere, ca tare bine maia arata!

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. multumesc Diana!
        ma bucura vizita ta!
        te servesc imediat!

        Ștergere
      2. Ce inseamna strat solid

        Ștergere
      3. Diana, stratul de amestec de faina ,gris,zahar si praful de copt.

        Ștergere

     
  1. Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes