Pizza briosa

                     Pentru cei din casa sau pentru musafiri!

Ingrediente
Pentru aluat
500g faina
300 ml apa calduta
10 g drojdie uscata
1 lingurita cu zahar
1,5 lingurita cu sare
2 linguri ulei
Pentru umplutura
100 g cascaval
o mana masline feliate
6 felii bacon
2 carnaciori semi-afumati
1 lingura ulei de masline
2 linguri sos de rosii
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita cimbru uscat
1 ou pentru uns  briosele
faina pentru tapetat formele
ulei pentru uns formele
Mod de preparare
Punem faina intr-un vas si o amestecam cu drojdia uscata ,zaharul si sarea. Adaugam uleiul si mai apoi  apa si framantam.
Acoperim aluatul si-l lasam la cald, la dospit circa o ora.
In  timp ce aluatul este la dospit ne ocupam de umplutura:taiem baconul fasii subtiri,radem cascavalul.si taiem carnaciorii. rondele subtiri.Amestecam cascavalul ras cu maslinele,baconul,carnaciorii,uleiul de masline,oregano si sosul de rosii.
Dupa ce aluatul a crescut rupem din el bucati de circa 30 g .Aplatizam fiecare bucata de aluat in parte iar in mijloc punem o lingura sanatoasa cu umplutura.
"Confectionam" bilute .
Ungem  forma de briose  cu ulei si o tapetam cu faina.Captusim cu hartie de muffins.
Asezam in fiecare forma  briosele-pizza..
Batem bine oul si ungem cu el fiecare briosa in parte.
Presaram cu cimbru.
Dam la cuptor ,preincalzit in prealabil,la 200 grade ,timp de circa 20 min. 
   Scoatem briosele- pizza din forma,indepartam hartia si servim caldute.
Pofta buna!

6 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes