Pizza cu ton


  Va invit la o felie de pizza!

Ingrediente
Pentru aluat
500g faina
300 ml apa calduta
10 g drojdie uscata
1 lingurita cu zahar
1,5 lingurita cu sare
2 linguri ulei de masline
1 lingurita oregano
Pentru topping
2 cutii ton bucati in ulei
o mana masline fara samburi
6 felii branza Gouda
2 linguri capere
3-4 linguri sos de rosii
cateva picaturi ulei de masline
Mod de lucru
Punem faina intr-un vas ,facem o gaura in mijloc si adaugam  rand pe rand drojdia dizolvata in lapte,sarea,zaharul,oregano ,uleiul si la final apa.Framantam.bine aluatul pana cand acesta se desprinde usor de pe mână si e usor elastic. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit,la cald, timp de 1 ora.
Aluatul crescut il asezam intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu faina si cu ajutorul  varfurilor degetelor intindem aluatul pe toata suprafata tavii.Ungem aluatul cu ulei de masline si sos de rosii iar apoi urmeaza sa adaugam topingul in ordinea dorita de fiecare.Tonul trebuie sa-l scurgem de ulei.
Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor la 220 grade timp de aproximativ 20min.
Va doresc pofta buna!

8 comentarii:

  1. Sunt fan pizza cu ton, iar tu imi faci pofta la ora asta tarzie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu refuz o feliuta! Mmm, tare buna este! La multi ani si un An Nou numai cu bucurii sa ai! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna in orice moment!
    La multi ani draga Maria, un an nou cu sanatate si fericire iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Teo!
      Toate cele bune si la casa ta in acest an !

      Ștergere
  4. Vreau si eu, e asa buna de la altii.
    Draga Medi, George, va dorim An Nou fericit, cu sanatate si bucurii! Va imbratisam cu drag.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes