Crap prajit cu sos gremaolata

Am avut un crap mare,de circa 8 kg, pe care l-am taiat bucati si apoi am "confectionat " din el diverse..............astazi am sa postez aceasta reteta care este pe cat de simpla pe atat de gustoasa.
Va invit si pe voi la masa!


Ingrediente
6 felii crap
sare
faina si boia dulce pentru tavalit bucatile de peste
ulei pentru prajit
Pentru sos
1 legatura patrunjel
2 catei de usturoi
coaja rasă de la 1 lămâie
2 lingurite ulei de masline
2 lingurite zeama de lamaie



Mod de preparare
Crapul se curata , se spala si apoi se taie in felii groase de circa 4-5 cm.Se condimenteaza cu sare si se da la rece (la frigider) cat timp noi ne ocupam de sos.
Patrunjelul se spala  si apoi se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant.Usturoiul se curata ,se spala si apoi se taie rondele.
Toate ingredientele pentru sos se pun intr-un blender.Sosul rezultat se pune intr-un vas,se inchide ermetic si se da la frigider cat timp noi prajim pestele,astfel incat aromele sa aiba timp sa se intrepatrunda.
Bucatile de peste se prajesc in ulei incins dupa ce au fost date prin faina amestecata cu putina  boia de ardei dulce.
Cand bucatile de peste sunt bine facute si frumos rumenite pe o parte se intorc pe cealalta parte si le lasam sa se faca si sa se rumeneasca si pe aceasta parte.
Cu ajutorul unei palete scoatem bucatile de peste pe un platou.
Servim pestele alaturi de sos si un pahar cu vin.
Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Ca de obicei, m-ai omorat. Ma innebunesti cu pestanul asta. Ador pestele,l-as manca si stand in cap. Bunaciune, iar sosul pe masura! Cred ca as putea sa ma mut la voi pe viata :))) Muaah!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu ca iti place pestele Laurici asa ca te invit cu mare drag la masa.
    Pup si seara buna!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes