Placinta invartita cu mere si crema caramel

Am tot facut in aceasta iarna placinta cu mere .................si ca sa o "imbunataesc",sa-i schimb putin gustul m-am gandit la aceasta varianta......sa torn deasupra placintei un strat de crema caramel.
Incercati si cu siguranta v-eti descoperi un gust delicios!
Ingrediente
1 pachet foi de placinta
2 kg  de mere
zahar (cantitatea de zahar  se stabileste de catre fiecare in functie de gust si de cat de dulci sunt merele)
o lingurita scortisoara
3 pliculete zahar vanilat 
unt topit pentru uns foile
1 galbenus de ou pentru uns placinta
Pentru decor
nuci macinate
Pentru crema caramel
1 pahar zahar
1 pahar apa
1 ou
1-2 linguri faina
2 linguri zahar
125 g unt
Mod de preparare
Se spala merele, se curata de coaja,se indeparteaza cotorul  si semintele si apoi se dau prin razatoarea mare.Stoarcem bine ,prin presare intre palme, merele rase dupa care  le amestecam cu zaharal si zaharul vanilat. 
Sucul rezultat de la mere se bea,in nici un caz  nu se arunca. Este foarte bun si totodata sanatos.
Amestecul mere rase/zahar se pune  intr-o cratita la calit.Lasam pana cand scade tot sucul lasat de acestea.

Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara.Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn.
Topim untul, il lasam sa se racoreasca si apoi ungem fiecare foaie de placinta in parte.Se suprapun cate patru foi pentru fiecare rulou in parte si ungem pe fiecare in parte cu un strat generos de umplutura ,dupa care rulam.
Mi-au rezultat trei rulouri  pe care le-am asezat invartite  intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.
Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins in prealabil.
Lasam la copt  circa 20 min si cand este frumos rumenita scoatem din cuptor.
Crema caramel
Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cand zaharul a prins o culoare  aurie adaugam  apa. Lasam pe foc pana se dizolva tot zaharul dupa care tragem de pe foc si lasam sa se raceasca.
Mixam bine ouale cu cele 2 linguri de zahar iar apoi adaugam faina si omogenizam. Adaugam siropul rece si amestecam bine.
Punem crema pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.
Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin apoi adaugam untul taiat bucati si amestecam pana se onogenizeaza.
Cand placinta s-a racit o scoatem din forma  si intindem deasupra ei crema caramel iar peste aceasta presaram nuci macinate grosier.
Va asigur ca este delicios de buna!
Pofta buna!

8 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes