Salata de boeuf cu piept de pui

Nu o fac foarte des dar categoric nu este lipsita de pe masa de Revelion.
In loc de carne de vita cum este reteta originala eu am folosit piept de pui.

Ingrediente
2 pipeti de pui dezosati si fara pielita(circa 600 -700 g )
1,5 kg cartofi albi fierti in coaja
750 g morcovi fierti
300 g masline
8 castraveciori murati(dupa gust)
4 gogosari murati(dupa gust)
sare
maioneza din 3 oua si 600 ml ulei
2-3 fire de patrunjel verde
Mod de preparare
Cartofi spalati ii punem la fiert si ii lasam pana cand ii putem starpunge usor cu ajutorul unei furculite.Ii lasam sa se raceasca,ii decojim  si apoi ii taiem sub forma de cubulete.
Fierbem si morcovul ,il lasam sa se raceasca ,il curatam si apoi il taiem cubulete.
Fierbem carnea in apa rece cu putina sare.Cand este gata fiarta o scoatem din oala in care a fiert ,o lasam sa se raceasca si apoi o taiem cubulete.
Gogosarii ii taiem in cubulete ,la fel si castraveciorii.Ii punem intr-o strecuratoare la scurs.
Amestecam intr-un vas cartofii ,morcovul,carnea, gogosarii , castraveciorii si maslinele.Potrivim de sare.
La final adaugam maioneza si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn .
Asezam salata in boluri si o asezonam cu patrunjel verde sau ornam dupa placul fiecaria.
Pofta buna!

6 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes