Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere


   Pentru o cina perfecta!

Ingrediente
o rata de circa 2,5 kg
o lingurita cimbru uscat
o lingurita sare
o lingurita piper macinat
1 lingurita Bulgarasi de Savoare
2 linguri sos de soia
un pahar vin alb sec
5-6 boabe de piper
2 foi de dafin
Pentru legume
400 g legume Bonduelle congelate
2-3 linguri ulei de masline
1/2 lingurita rasa de sare
1/2 lingurita piper macinat
50 ml vin alb
Pentru sos
50 g unt
200 g smantana grasa
10 ml vin alb
zeama de la o jumatate de lamaie
o lingura cu capere
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper alb macinat
Mod de preparare
Ungen rata cu sos de soia atat pe exterior cat si in interior apoi o condimentam cu sare,piper  cimbru si Bulgarasi de Savoare..Pentru ca era destul de grasuta am renuntat sa o ung cu ulei.
Punem rata intr-o tava si adaugam vinul indoit cu putina apa(1/2 cana).Adaugam cateva boabe de piper si foile de dafin.
Dam tava la cuptor ,la 180 grade si lasam circa o ora si jumatate ,timp in care stropim carnea cu sosul din tava.Astfel rata se va rumeni frumos.
Cand carnea este bine facuta si frumos rumenita  scoatem tava din cuptor iar carnea o asezam pe un platou.
In timp ce carnea este la cuptor ne ocupam de legume.
Decongelam legumele.
Intr-o tigaie incingem uleiul,punem legumele si le lasam la sotat 2-3 min dupa care adaugam vinul si condimentam cu sare si piper.Lasam pana ce vinul se evapora si apoi le scoatem intr-un bol.
Urmeaza prepararea sosului..................intr-o tigaie punem untul la topit,adaugam smantana si lasam sa dea in cateva clocote dupa care adaugam vinul,zeama de lamaie si caperele.Condimentam dupa gust cu sare si piper si mai lasam sa dea in cateva clocote pana ce  se evapora vinul.
Cand totul este gata putem servi carnea alaturi de legumele sotate si de sos.
Pofta buna!

6 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes