Chateau d'If @Frioul archipelago

Se spune ca ziua buna de dimineata se cunoaste.Ei bine, in ziua cand am hotarat sa facem o plimbare cu vaporul pe Mediterana , mercurul termometrelor s-a ridicat pana la 26 de grade iar culoarea Mediteranei se confunda cu cea a cerului.
Am ajuns in port.





Ne-am imbarcat pe un vapor.





Am lasat in urma Fortul Saint Jean.

In departare se vede Catedrala de la Major................din pacate nu am putut sa o vizitam din cauza lucrarilor care se faceau de jur-imprejurul acesteia.
Constructia acestei Catedrale de stil bizantin a durat 40 ani iar la construirea ei au fost folosite materiale foarte variate: piatra verde de Florenta,marmura alba de Carrara , pietre Calissane si Gard ,onix de Italia si Tunisia , mozaicuri de Veneția .
Undeva in stanga se zareste Palatul Pharo care a fost construit de Napoleon III ca proprie resedinta la malul marii.

Lasam in urma Marsillia.


Dupa circa 30 de min de navigat in largul coastei Marsilliei ne apare in fata insula If. ,cea mai mica insula din Arhipelagul Frioul .
Aceasta insula este cu atat mai populara cu cat ea a fost folosita drept cadru pentru plasarea actiunii romanului lui Alexandre Dumas, Contele de Monte Cristo, in care acesta povesteste despre doi eroi care au fost inchisi acolo, iar unul dintre acestia reuseste sa evadeze, dupa 14 ani de temnita, fiind primul om care a facut acest lucru pana atunci si a reusit sa si supravietuiasca.
Pana in secolul al XVI-lea, insulita If era refugiul ocazional al piratilor, al contrabandistilor si al pescarilor surprinsi de furtuni.In anul 1524 incep lucrarile constructiei unei fortarete care include o incinta asezata pe stancile albe si un turn flancat de alte trei turnuri cilindrice, legate intre el prin ziduri inalte si proiectate sa gazduiasca apararea cu artilerie grea.Constructia s-a terminat in anul 1531.
Mai apoi cetatea a fost transformata intr-o inchisoare iar  acum, sta maiestuos peste orizontul albastru al portului ca o amintire a acelor timpuri.




Coboram din vapor si admiram peisajul,vizitam castelul ,facem poze si ........................nu ne mai vine sa plecam de aici.



































Dupa vizita la castel am pornit mai departe si ne-am oprit in Insulele Frioul unde am petrecut o dupa-amiaza relaxanta.














































   Se lasa seara si noua nu ne vine sa plecam......dar trebuie!
   Lasam in urma Le Frioul.


   Trecem pe langa Chateau d'If..................deasupra castelului cativa pescarusi .


   Se zareaste Marsillia.
   Si am ajuns din nou in Portul Vechi dupa inca o zi minunata!
   Nu plecati.O noua postare urmeaza!

8 comentarii:

  1. Waw ce frumos......! Multumesc frumos de excursie, draga mea....
    Uite asa am reusit si eu sa vizitez aceste minunate locuri.Povestind, m-ai luat alaturi de tine....si acum astept continuarea....
    Te tzuc cu drag Medi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi.a facut mare placere compania ta ,Sidonia!Si eu te pup cu drag si te mai astept.

      Ștergere
  2. Foarte frumos Medi! N-am cuvinte! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Medi, mi-ai adus aminte de vacanta noastra . Doamne, cata frumusete este aici! Mi-e dor de locurile astea!
    Te pup, Medi si ma bucur din suflet pentru experienta voastra! Muaaah!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes