Marsillia-L'atelier des Chefs

Wow,wow,wow!.....................am participat si am castigat!
Dupa cum bine stiti majoritatatea dintre voi  am castigat o excursie in Marsillia in urma unui concurs organizat de catre Bonduelle România.
Vestea castigarii acestui premiu a fost una mai mult decat incantatoare mai ales ca aveam sa imbin doua hobby-uri tare dragi mie.........bucataria si calatoria.
Cealalta castigatoare  a fost Mirela Dumitru iar amandoua am avut posibilitatea de a fi insotite .................eu am plecat cu Roxana iar Mirela cu sora ei,Ionica.
Cuvintele sunt sarace, pozele, nici  ele nu pot reda totul dar totusi voi incerca , atata cat pot si stiu eu,sa va prezint o mica parte  din ceea ce am trait in cele 5 zile petrecute in Marsillia.
A fost o experienta mai mult decat placuta  in care am cunoscut oamnei noi si locuri minunate
Si pentru tot vreau sa multumesc Bonduelle România , tuturor celor care s-au ocupat de organizarea acestei minunate excursii.Au facut in asa fel incat sa ne simtim bine ,sa invatam ceva iar acuma cand  ne uitam in spate sa ne aducem aminte cu drag de tot ce s-a intamplat acolo in cele 5 zile.
Voi incepe mai intai cu experienta culinara de la L'atelier des Chefs.
Au fost emotii, a fost curiozitate, a fost ceva nou pentru noi toate.
Am plecat relaxate de la hotel , crezand ca  o sa participam la o prezentare culinara in care cineva va gati iar noi o sa asistam ........hahaha.Nici gand insa de asa ceva!
Cand am vazut mesele pregatite pentru fiecare cu cate un tocator si un cutit atunci am realizat ca de fapt noi o sa  fim cele care urmeaza sa gateasca..Si am inceput sa tremuram din toate articulatiile ......hahaha.
Chef Flo,pe care la inceput l-am perceput ca fiind asemeni chefi-lor de la noi, de la Master Chef........hihihi...........s-a dovedit insa a fi foarte intelegator cu noi ..................adica nu ne-a aruncat farfuriile..........hihihi........nu a ridicat tonul ,nu s-a uitat cu priviri rautacioase nici chiar atunci cand amestecand in oala am mai dat pe plita..........ba chiar am facut impreuna mici glumite.
Pai spuneti si voi ,cum sa nu ai emotii cand in viata mea  nu am gatit fructe de mare?Stiti voi bine ca eu sunt prietena cu pestele dar in nici un caz cu fructele de mare.
Dar starea asta nu a durat mult pentru ca Chef Flo a dat startul iar atentia  si curiozitatea au luat locul emotiilor.
Ne-a spus ce avem de preparat.............un aperitiv, o supa si un desert...................ne-a prezentat ingredientele dupa care ne-a explicat cum sa le folosim.Si am pornit la treaba sub atenta supraveghete a lui Chef Flo .
Wow................urma sa mancam ceea ce "confectionam", asa ca ne-am straduit sa fim cat mai atente la invatamintele lui Chef Flo.Si va spun pe cuvant de onoare ca au iesit bune!.............hihihi.
Dar nu mai vreau sa stau la povesti, haideti mai bine sa ne vedeti in actiune.
La vie est rose à Marseille!

  Tracul a trecut ,zambetele si buna dispozitie luaindu-i locul!
  Ascultam cuminti indicatiile.........hihihi.

  Si acum la treaba!












   Ce am "confectionat".
   Piure de sparanghel cu ravioli cu branza .
   Supa de homar cu legume.
   Crema de iaurt cu capsuni, busuioc si stiksuri dulci.
 Si acum la masa..................pofta buna!
    Patru fete cucuiete si...............Chef Flo ,caruia ii multumesc !
  A fost o experienta minunata!

28 comentarii:

  1. Bravo Medi!!! Ma bucur mult pentru tine ca ai trait o experienta atat de frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo Medi. Imi imaginez ce experienta frumoasa a fost. :*

    RăspundețiȘtergere
  3. bravoooo ma bucur mult pentru tine cred si eu ca a fost minunat ! te pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  4. bravoooo ma bucur mult pentru tine, cred si eu ca a fost minunat ! te pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari! Intradevar o experienta de neuitat!>>D<

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo Medy!
    Recunosc ca eu nu mai particip de mult la nici un concurs.
    Ma bucur din suflet pentru tine! Te pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
  7. O experienta de vis! Ma bucur mult pentru tine Medi scumpa! Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari!!!! Cred ca a fost o experienta minunata! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Medi, esti pur si simplus adorabila! am ras cu lacrimi numai imaginandu-te, ai un fel haios de-a povesti! ma topesti!
    ce sa spun, ai avut o experienta grozava, surprinzatoare :)))) bravooo, Medi, bravoo! ma bucur cu toata inima pentru tine! Muaaah! :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te si vad cum razi ,Laurici si asa te vreau!Te pup si te imbratisez cu mare drag!

      Ștergere
  10. Sint convinsa,ca ai trait o experienta de neuitat,alaturi de Chef Flo si celelalte participante.
    Bravo Medi!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sint convinsa,ca ai trait o experienta de neuitat,alaturi de Chef Flo si celelalte participante.
    Bravo Medi!

    RăspundețiȘtergere
  12. In primul rand FELICITARI draga Medi, nu ca nu ti-le-as fi spus pina acum, dar ce e in plus , in acest domeniu, nu strica !Bravo tie !
    Ma bucur ca ai reusit sa combini utilul cu placutul si sper din suflet ca in iulie ai sa poti sa-mi povestesti cum se curata homarul.....Ai si mancat din el ???Sper ca macar ai gustat din supa aia....mi-au placut enorm farfuriile acelea minuscule....mari, de supa ! Hi, hi, hi....
    Bravo tie fata draga si de abia astept povestea ...pe viu !
    Te tzuc cu mare drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nuuuuuuuuuuu, nu am mancat Sidonia......stii doar ca eu nu sunt prietena cu fructele de mare.....hihihi.Si mie mi-au placut farfuriile.
      Multumesc pentru cuvintele frumoase!

      Ștergere
  13. Bravo, felicitari. O expirienta minunata si fotografii de neegalat .

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes