Bazilica Notre Dame de la Garde

Daca cu o zi inainte ne-am plimbat cu vaporul, de data aceasta am ales  trenuletul turistic care pleaca din port.....................tuc- tuc,tuc- tuc,tuc- tuc.
Cu trenuletul am facut circa 30 de min pana la Bazilica Notre Dame de la Garde(un obiectiv care nu trebuie ratat), atractia acestei zile.
Bazilica Notre Dame de la Garde sau Doamna noastra pazitoare este simbolul Marsiliei de mii de ani si vegheaza semeata deasupra orasului. 
Arhitectul catedralei Notre Dame de la Garde este Henri-Jacques Esperandieu.
Este situata pe varful cel mai inalt al unui deal al orasului,al carui nume de-altfel il si poarta  si este o biserica neo-bizantina.
Oriunde te-ai afla in oras  poti vedea cupola si statuia aurita a Maicii Domnului care il tine in brate pe pruncul Isus ,avand o inaltime de 36 de metri.








Statuia este re-aurita la fiecare 40 de ani.









Interiorul catedralei este cel putin la fel de spectaculos ca exteriorul ei,fiind decorat cu picturi murale frumos colorate si marmura.







Am admirat Marsilia de la o altitudine de circa 150 m.De acolo de sus poti vedea intreg orasul,precum si portul,castelul lui Monte Cristo,insula Frioul.












La final ne-am delectat papilele gustative cu somon si ton la grill ,cu sosde usturoi ,garnitura de piure de cartofi si salata verde.
Fetele au servit un delicios profiterol
in timp ce eu am savurat capsuni cu frisca.
Va doresc o seara minunata si..................revin cat de curand!

4 comentarii:

  1. Parca s-a innorat putin....macar vi-a tihnit de excursie....
    Superba catedrala ! Mi-au placut mult picturile interioare si vitraliile ! Superbe !
    La fel si celelalte imagini vazute de sus....
    Multumesc frumos Medi draga , ca m-ai plimbat si pe mine in aceasta minunata excursie ! Cred ca puteam face si eu dieta in calatoria asta, cu atata....peste !
    Te tzuc cu drag vecinico !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag,Sidonia!Catedrala este superba intradevar si este situata in asa fel incat o poti vedea oriunde ai fi in Marsillia.Hahaha.......pentru tine gaseam altceva de mancat.Puuuuuuup si multumesc de vizita!

      Ștergere
  2. Multe frumuseti interesante ai vazut draga Medi,dar si papica buna!!!abia astept sa ajung cu sanatate acasa sa va plimb si eu;pup cu drag!!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes