Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Retete este furata......hahaha.... de la Simona Georgesc si va asigur ca este una buna, cu care nu aveti cum da gres.......deci cine doreste ,cine pofteste o poate testa cu incredere.Iar amestecul este ....ce sa spun.....unul mai mult decat delicios.



Ingrediente
Pentru aluat
330 ml lapte caldut
3 linguri smantana
1 lingura unt
3 galbenusuri
6 linguri zahar
650 g faina
1 praf de sare
1 cub mic de drojdie proaspata maruntita
Pentru umplutura
100 gr fulgi de migdale
300 gr nuci
150 gr halva simpla
4 albusuri
1 praf de sare
Pentru  uns deasupra
1 galbenus
2 linguri lapte
zahar pentru presarat pe cozonac
ulei pentru uns si faina pentru tapetat formele
Mod de preparare
Aluatul l-am  facut la masina de paine  iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. 
La finalul  programului am  scos aluatul din masina ,l-am pus intr-un castron,l-am  acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am  lasat la cald,la dospit, pana cand acesta isi tripleaza volumul.
Tare frumos a mai dospit.
In acest timp ne ocupam de umplutura.......jumatate din cantitatea de nuci am maruntit-o la robotul de bucatarie iar cealalta jumatate am taiat-o bucati mai mari.
Rasnim fulgii de migdale iar  halvaua o rupem bucatele si o maruntim la robotul de bucatarie. 
Amestecam halvaua cu nucile, migdalele si albusurile batute spuma cu putina sare.
 Dupa ce aluatul a crescut il punem pe masa de lucru unsa cu putin ulei il impartim in trei.
Intindem fiecare bucata de aluat fie cu  sucitorul,fie cu ajutorul degetelor(eu asa am procedat).
Impartim si umplutura in 3 parti.
Punem peste fiecare bucata de aluat cate o portie de umplutura.
 ,apoi rulam si apoi punem cozonacii in forme(eu am folosit forme de aluminiu) unse in prealabil cu ulei si tapetate cu faina.
 Lasam cozonaceii sa mai creasca inca 15 minute la loc caldut si acopertiti cu prosop de bucatarie.
Presaram putin zahar deasupra si dam  la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 minute.
Dupa expirarea timpului, luam o bucata de hartie de copt, o trecem sub jet de apa, o stoarcem de surplusul de apa, acoperim cozonacul si mai dam tava la cuptor pt inca 10 minute. Asa procedam pentru fiecare cozonac in parte.
Oprim focul, lasam usa intredeschisa si mai lasam inca 10-15 minute in cuptor.
 Scoatem din forma cozonacii, ii punem pe o parte si-l lasam sa se raceasca complet...daca aveti rabdare:))
    O felie de cozonac,o cana cu lapte ......mmm.....un deliciu!


Pofta buna!

10 comentarii:

  1. Ce umplutura interesanta! Nu m-as fi gandit si cred ca-i tare buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merisoara,nici eu nu m.am gandit.....am "furat"reteta de la Simona.....hihihi.

      Ștergere
  2. Ce dor mi-ai facut de cozonaci... Desi cu umplutura asta n-am facut niciodata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca,Simona.Si la mine a fost pentru prima data si mi.a placut tare mult!

      Ștergere
    2. Incearca,Simona.Si la mine a fost pentru prima data si mi.a placut tare mult!

      Ștergere
  3. Foarte bun!Am o nedumerire...din 650 g de faina ies 3 cozonaci? Mie din 500 g faina, imi iese un cozonac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit la mine in bucatarie ,Mihaela!
      Da, mi-au iesit 3 cozanacei pentru ca am folosit niste forme micute din aluminiu de unica folosinta.

      Ștergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes