Tort de mere cu glazura verde

    24 ianuarie.....ziua bunicului Carol.
Intru pe poarta si ma intampina Raducu .....ooo....ce tort frumos,imi place!
A fost cea mai importanta apreciere pentru mine!

Ingrediente
7 mere
200 g zahar
6 oua
7 linguri faina
6 linguri zahar
nuci
1 plic praf de copt
6 linguri de ulei
1 fiola esenta de vanilie
Mai avem nevoie
200 ml frisca lichida
2 bete de scortisoara pentru decor
napolitane pentru decor
Pentru glazura verde
200 g ciocolata alba
200 g smantana pentru frisca
60 g zahar
100 ml apa rece
10 g gelatina
colorant verde(2-3 lingurite,in functie de intensitatea culorii pe care o dorim).
Mod de preparare
Punem zaharul la caramelizat(cele 200 g) in cratita in care urmeaza sa facem tortul.
Rotim usor cratita pentru ca zaharul sa se topeasca uniform.Avem grija sa nu lasam mult pe foc astfel incat zaharul sa nu se arda.
Cand zaharul s.a topim imbracam perefii cratitei cu acesta miscand cratita.
Curatam merele de coaja si le scobim de casuta de seminte.
Asezam merele in cratita cu zaharul caramelizat.
In  scobitura punem miez de nuca.
Dam la cuptor la 180 timp de 15 /20 min sau pana cand merele se inmoaie.

Prepararea pandispanului
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu zaharul (pus lingura cu lingura)pana obtinem o bezea ferma.
Batem galbenusurile cu o furculita si apoi incorporam uleiul ca la maioneza.
Adaugam si esenta de vanilie si amestecam.
Turnam galbenusurile peste albusuri si mixam.
Amestecam faina cu praful de copt si cernem apoi adaugam lingura cu lingura in amestecul de mai sus.
Acest aluat il turnam peste mere.
Dam la cuptor ,la 180 grade ,pentru circa 30 min.
Lasam sa se racoreasca  circa 30 min.
@Nu trebuie sa se raceasca complet,trebuie sa fie putin caldut astfel incat siropul sa nu se intareasca.
Desfacem usor,cu ajutorul unui cutit ,marginile tortului.
Punem o farfuri deasupra cratitei si intoarcem cratita.
Lasam asa pana cand tortul se raceste iar apoi ridicam cratita.
Batem frisca si apoi imbracam tortul.

Dam la frigider in timp ce ne ocupam de glazura.
Punem gelatina la inmuiat in cei 100 ml de apa rece.
Punem intr.un vas cu fund dublu smantana pentru frisca ,zaharul si 2-3 lingurite de colorant verde.
Punem pe foc si cand ajunge aproape de fierbere tragem de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucati.
Amestecam bine pana la topirea completa a ciocolatei.
@Daca vrem o culoare mai intensa mai putem adauga colorant.
Incorporam si gelatina amestecand bine si lasam sa se racoreasca.
Scoatem tortul e la frigider si il asezam pe un gratar care la randul lui il asezam intr.o tava si turnam usor glazura.
Dam la frigider pentru cateva ore.
Decoram cu bete de scortisoara,glazura si bucati de napolitane.
Lasam la rece pentru cateva ore si apoi putem felia.

Pofta buna!



1 comentarii:

  1. Acum m-am lamurit ! E o minunatie...un tort din care ai tot manca....
    Daca Raducu a zis ca ii place....e clar ! Ai primit calificativ maxim Medi !
    Felicitari si sa va fie de bine !
    La multi ani bunicului Carol...mai tarzior.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes